Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poruka vjernicima

Uskrsna poslanica biskupa Huzjaka: Otvorimo srca Kristu

Vjekoslav Huzjak
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
1/4
15.04.2014.
u 18:05

Obraćajući se vjernicima bjelovarsko-križevački biskup mons. Vjekoslav Huzjak se dotakao i društvene stvarnosti u kojoj živimo

Uskrsnuće Spasitelja i Gospodina našega Isusa Krista vrhunac je ostvarenja Božjeg plana spasenja čovjeka, izraz Njegova neizmjernoga milosrđa i brige za toga istoga čovjeka ranjena grijehom i smrću - kazao je bjelovarsko-križevački biskup mons. Vjekoslav Huzjak upućujući danas tradicionalnu Uskrsnu poslanicu.

Obraćajući se vjernicima biskup Huzjak se uz ostalo dotakao i društvene stvarnosti u kojoj živimo. - Promatrajući naše hrvatsko društvo u kojem živimo, našu dragu hrvatsku domovinu, razdiranu tolikim bešćutnostima, pohlepom, sebičnošću, podjelama, mržnjama, osvetama, tolikom bahatošću i namjernim rastakanjem njenih vrednota - duhovnih, kulturnih, gospodarskih i političkih - pitamo se gdje je snaga našega svjedočenja uskrsne nade i radosti evanđelja o čemu nam tako neposredno i snažno govori papa Franjo - kazao je biskup dodajući da nas papa neprestano poziva da budemo istinski vjernici, vjerodostojni misionari i neustrašivi svjedoci Krista raspetoga i uskrsloga.

Nužno je odnose graditi na moralnim principima

- Ovo je čas da mi u osobnom životu, ali i društvenom jasno posvjedočimo kome pripadamo i tko je naš Bog i Spasitelj, da se zdušno založimo za izgradnju svih odnosa u društvu na temelju naše pripadnosti Kristu. To prije svega znači graditi odnose na međusobnom poštivanju i uvažavanju, na poštivanju svakog čovjeka, njegovih sloboda i prava, navješćujući mu Krista uskrslog - kazao je biskup naglašavajući da čovjeku slobodu i dostojanstvo ne može osigurati nikakva lažna sloboda, isprazna obećanja i jeftina manipulacija.

Zato je nužno odnose u društvu, poručio je nadalje, graditi na moralnim principima koji se temelje na ljudskom dostojanstvu koje je čovjeku darovao Bog konačnom i definitivnom pobjedom nad zlom i smrću u uskrsnuću Isusa Krista. - Zato je, draga moja braćo i sestre, presudno za današnje vrijeme da mi kršćani svojim životom svjedočimo Krista raspetog i uskrslog, izvor naše nade i radosti, naše sigurnosti i sreće. Tako ćemo moći izgrađivati ljepše i pravednije društvo, a osobito ćemo moći onima koji Krista ne poznaju pokazati uzvišenost i bogatstvo spasenja koje nam je darovano u Njemu i koje mi navješćujemo svijetu - poručio je biskup upućujući svima od srca čestitke za predstojeći Uskrs najveći kršćanski blagdan.

>>Pokloni i predstava za 229 mališana iz siromašnijih obitelji

>>Svi uskrsni običaji nacionalnih manjina na jednom mjestu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije