Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uspjeh Strukovne škole Sisak

Učenica Marina Nemeš komisiju oduševila modnim kreacijama

Mentorica Sanja Tomašinec Korica s učenicama Marinom Nemeš, Džervinom Bjarić i Ivom Cvetojević
Foto: Nikola Čutuk/ PIXSELL
1/2
18.04.2014.
u 12:03

Kolekciju za maturalnu zabavu učenica je osmislila uz pomoć kolegica i mentorice S. Tomašinec Korice

Dva treća mjesta osvojili su đaci Strukovne škole Sisak na državnim natjecanjima, koja su se održala početkom travnja.
Svojim kreativnim haljinama od eko kože komisiju na natjecanju oduševila je Marina Nemeš, učenica trećeg razreda krojačkog smjera Strukovne škole. Na državnom natjecanju Dani odjeće 2014. predstavila je kolekciju “Odrazi: Priča pored rijeke”.

Pomogao čitav razred


Haljine je osmislila uz pomoć mentorice Sanje Tomašinec Korica, te kolegica iz razreda Džervine Bajrić i Ive Cvetojević.
Kako je tema natjecanja bila “Inovativna čipka na maturalnoj haljini”, čitav razred sudjelovao je u temeljitom istraživanju materije i proučavanju lepoglavske, hvarske i druge čipke, no na kraju su se ipak odlučili za onu s našeg područja. Uzorke tradicijskog veza dobile su od Marice Šalić iz Mahova, skenirali ih i transponirali u računalo, a uz pomoć obrtnice Jasne Vrbanus, laserski ih izrezali na eko koži.
– Htjeli smo spojiti tradiciju i suvremeno, napraviti odraz prošloga u sadašnjosti. Odlučili smo se za eko kožu jer je svevremenskog izgleda i ugodna za nositi. Odlučili smo sašiti malu crnu haljinu koja je dobra za svaku prigodu, a na njoj se mijenjaju samo modni detalji – opisuje proces Marina. Kolegica Iva dodaje kako je cijeli projekt bio zabavan i zanimljiv, ali i izazovan i naporan. Djevojke su na praktičnoj nastavi prošle čitav proces od smišljanja modela, preko razrade uzoraka, pravljenja konstrukcije, probe, modeliranja onoga što su zamislili, do gotovih haljina te onda i njihove prezentacije.

Jaka konkurencija


– Zadovoljna sam rezultatom natjecanja jer je konkurencija bila jaka. U kolekciji su tri haljine koje će vjerojatno biti izložene i u Narodnoj knjižnici i čitaonici, uz ostale naše radove – kazala je mentorica Sanja Tomašinec Korica. Da je komisija na natjecanju bila oduševljena čim je ušetala u svojoj haljini, kaže mlada Marina.
– Postavili su mi jako puno pitanja i detaljno sam im opisala čitav proces nastanka haljine. Bili su zadovoljni mojom prezentacijom – zaključila je Marina. Sisačka škola treće je mjesto osvojila među sedam natjecatelja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije