Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dimitrije Popović u Karlovcu

U postavi radovi iz studentskih dana do slika sa Severinom

dimitrije
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
23.10.2014.
u 15:33

Izložba svestranog likovnog umjetnika i dobitnika niza nagrada za kratku priču na natječaju Večernjaka do kraja studenog postavljena je u Galeriji Vjekoslav Karas

Svestrani hrvatski umjetnik koji se bavi slikarstvom u svim tehnikama, ali i kiparstvom, grafikom, te kazališnim plakatima, po prvi se puta predstavio Karlovčanima.

Sakralna i svjetovna tematika

U Galeriji Vjekoslav Karas, zahvaljujući voditeljici Galeriji Aleksandri Goreta, koja mu se, kako je sama rekla na otvorenju izložbe, divi još od studentskih dana, predstavljen je presjek rada Dimitrija Popovića od njegovih studentskih dana do danas.

– Bila je to ideja voditeljice galerije koja mi se sviđa. Koncepcijski, u Karlovcu je složena jedna restrospektiva, što ovaj galerijski prostor, u kojemu sam sada prvi puta, omogućava. Ambijent je predivan i omogućava da se izvuku segmenti, neke tipične kompozicije iz mojih ciklusa.

Publici su prikana moja djela sakralne i svjetovne tematike - kazao je Dimitrije Popović na otvorenju svoje izložbe. Prisjetio se da je početkom godine u Galeriji Studentskog centra karlovačka publika već imala prilike vidjeti njegove fascinantne kazališne plakate.

U Galeriji V. Karas, pak, do kraja studenog publika može vidjeti 38 radova, između ostalih i slike nastale na temu autorovg performansa sa Severinom.

No, Dimitrije Popović, osim po likovnim radovima, poznat je i po svojim pričama. On je jedan od najnagrađivanijih autora na Večernjakovom natječaju za kratku priču, a Omča je zadnja priča koja je osvojila Večernjakovu nagradu.

Nakon Karlovca-Pariz

– Slika i riječ se međusobno provociraju, jedno izaziva drugo, slika provocira riječ. I teme kojima se u slikarstvu bavim su literarne, pričaju neku priču, navode na priču i promišljanje.

Naime, ono što je sažeto u jednom literarnom radu, u slici, odnosno likovnosti, dobije jednu sasvim drugu dimenziju - kazao nam je D. Popović. Nakon izložbe u Karlovcu, priprema izložbu sjećanja na 1. svjetski rat koja će biti postavljena u UNESCO-u u Parizu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije