Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOMOVINSKI RAT

U Petrinji počeli rujanski Dani sjećanja na poginule, nestale i umrle

Petrinja
Foto: Antun Petračić
1/5
01.09.2014.
u 21:04

Sredstva veze iz Domovinskog rata izložio Milan Stanković, 9A2US

Cijeli ovaj mjesec nizom manifestacija u Petrinji će trajati Dani sjećanja na poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje i civilne žrtve Domovinskog rata, te razaranje grada u krvavom rujnu 1991. Prvog dana obilježavanja trajnog spomena i nezaborava, tradicionalno hodočašće u Mariju Bistricu organizirala je Udruga udovica hrvatskih branitelja, a u Gradskoj knjižnici i čitaonici do konca mjeseca bit će izložena sredstva veze iz Domovinskog rata.

Eksponate kolekcionara Milana Stankovića, umirovljenog dragovoljca-branitelja iz Siska, radioamatera s pozivnim znakom 9A2US, otvorio je gradonačelnik Darinko Dumbović. Vojne uređaje iz razdoblja Drugog svjetskog rata, a posebno Domovinskog rata, M. Stanković intenzivno skuplja od 2000. godine, posjeduje 250 uzoraka, zbirku stalno proširuje kupovanjem, razmjenom, darivanjem i na druge načine, a redovito jednom godišnje izlaže u vojarni Barutana u Sisku.

Foto: Antun Petračić

Foto: Antun Petračić

Prvo predstavljanje u Petrinji Gradska knjižnica i čitaonica suorganizirala je s Udrugom dragovoljaca i veterana Domovinskog rata. Za Danje sjećanje 1991.-2014. sutra u utorak, na godišnjicu prvog otvorenog rušilačkog napada agresorske JNA i pobunjenih Srba 2. rujna 1991., u župnoj crkvi sv. Lovre služit će se misa zadušnica za poginule, nestale i umrle branitelje, osloboditelje i civilne žrtve Grada Petrinje.

>> Grad Petrinja protiv ostataka rata i posljedica četiri poplave

>> Maratonci s Plamenom mira dočekani u Petrinji, gdje će i noćiti

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije