Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pomama

U Bjelovaru razgrabljen i drugi kamion neretvanskih mandarina

Neretvanske mandarine u Bjelovaru
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
1/7
20.11.2014.
u 15:40

Dobronamjerni proizvođači iz Opuzena, iznova su odlučili darivati pozamašnu količinu mandarina, a kojima su razveselili brojne mališane u Dječjem vrtiću.

U Bjelovaru nastavljena pomama za mandarinama, jer zbog iznimnog interesa građana, velikoj akciji "Spasimo neretvansku mandarinu" koja se ovih dana provodi diljem Hrvatske iznova su se  pridružili i Bjelovarčani. Naime, na poziv Grada vrijedni uzgajivači i proizvođači mandarina iz Opuzena opet su došli s punim kamionom, a čime se Grad po drugi puta priključio spomenutoj akciji. Stotine Bjelovarčana na Trgu Hrvatskih branitelja ponvno su strpljivo čekali u redu da kupe mandarine po promotivnoj cijeni od 3 kn/kg, a koje su jojednom razgrabljene u nekoliko sati. Akciju je ponovno organizirao bjelovarski HNS zajedno sa svojim koalicijskim partnerima strankom Akcija bjelovarsko-bilogorska i HSU-om.

Međutim niti ovoga puta nije prošlo bez humanitarne geste jer dobronamjerni proizvođači iz Opuzena, iznova su odlučili darivati pozamašnu količinu mandarina, a kojima su razveselili brojne mališane u gradskom Dječjem vrtiću, te korisnike Doma za psihički bolesne osobe. Nadalje tijekom pomame za mandarinama dogodila se i zanimljivost da su Čazmanci iskazali zavist prema Bjelovarčanima. - Istina je da su nam se slušatelji javljali sa željom da se i njima omogući kupnja jeftinih mandarina, te da time pomognu proizvođačiam iz doline Neretve - ističe Dražen Kocijan Kocka sa čazmanskog Super radia i dodaje kako su taj apel čuli i u Gradskoj upravi, pa su odmah počeli dogovari dovoženje mandarina, a čime bi se ovih dana slasnim voćnim plodovima mogli osladiti i Čazmanci.

S druge pak strane akcija kojom se pomaže neretvanskim proizvođačima koji trpe štetu zbog sankcija Europsko unije Rusiji i svoje proizvode zbog toga ne mogu plasirati na veliko rusko tržište, u Bjelovaru će se prema najavama na zadovoljstvo brojnih građana nastaviti već ove subote.

>> Mandarine po 3 kune planule, uskoro će se morati i uvoziti

Komentara 2

Avatar gecdra
gecdra
17:07 20.11.2014.

Bjelovarčani ne dodirujte koru golim rukama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije