Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Karlovačke afere

Tko je kriv za 'curenje' novca iz knjižnice i zapošljavanje Benić?

vijece
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
07.04.2014.
u 12:35

Nemate brige. Nakon istrage naša će reakcija uslijediti, od toga ne možemo pobjeći, a savjetovat ćemo se i sa timom pravnika – odgovorio je gradonačelnik Damir Jelić

Hoće li i tko snositi odgovornost za ‘curenje’ novca iz karlovačke Gradske knjižnice i iz MO-a Gradac i tamošnjeg DVD-a, te kako će odgovarati Ivan Uđbinac i Željko Šafar u Gradu zaduženi za mjesnu samoupravu i vatrogasce, te gradonačelnik Damir Jelić zbog tog skandala, dio je pitanja Marine Novaković Matanić, SDP-ove zamjenice predsjednika karlovačkog Gradskog vijeća, na sjednici.

Čekaju kraj istrage

Izravnim pitanjem Ivanu Uđbincu htjela je doznati je li on ta osoba iz Ureda gradonačelnika koja je nazvala ravnateljicu Gradske knjižnice i tražila da zaposli Herminu Benić, osumnjičenu za izvlačanje novca iz knjižnice.

– Nisam ta osoba – kratko je odgovorio Uđbinac, a gradonačelnik Damir Jelić kazao je kako mora pričekati da završe svi izvidi.

– Nemate brige. Nakon istrage naša će reakcija uslijediti, od toga ne možemo pobjeći, a savjetovat ćemo se i s timom pravnika – kazao je Jelić.Osim pitanja i odgovora da će vrtić na Švarči biti izgrađen do kraja godine, te u kakvom su stanju ostali vrtići, o uređenju nogostupa i šetnica u Karlovcu, sjednicu Gradskog vijeća obilježile su dvije rasprave, o stanju u dva gradska medija te o karlovačkom prijedlogu projekta nizinske pruge koji Grad traži da se uvrsti u novi Prostorni plan Karlovačke županije.

– Trasa koju predlaže Karlovac, a koju je napravio DAGG, za 11 je milijuna eura jeftinija od one koju su predložile Hrvatske željeznice, jer će se otkupljivati manje atraktivna zemljišta, neće se graditi brojni vijadukti i mostovi.

Od središta karlovačke Zvijezde, nova pruga, koja se na onu HŽ-ovu spaja iza kolodvora Belaj, obilazi Karlovac u krugu od pet kilometara, a što je najvažnije, ne precijeca vodonosna područja – komentirao je Davor Petračić, nezavisni gradski vijećnik, DAGG-ovac i autor nove trase pruge.

Tvrdi, a s tim se složila i većina vijećnika, kako je ovo bolja varijanta i od još jedne HŽ-ove varijante po kojoj bi nizinska pruga za teretni promet išla kroz grad, uz postojeći kolosijek.

Opasnost od havarija

– Pruga ne može ići kroz grad, jer, ako se dogodi havarija, ona bi bila pogubna i paralizirala bi zdravstveni sustav. O tome što bi nam se moglo dogoditi u budućnosti i kako to izbjeći, moramo misliti sada – kazao je i vijećnik dr. Josip Žunić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije