Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ulaganje u budućnost

Stipendijom će platiti polaganje vozačkog, knjige, stanarinu...

stipendije
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
30.12.2014.
u 11:25

Karlovačka županija u petnaest godina izdvojila je oko deset milijuna kuna za pomoć u školovanju 1114 učenika i studenata

Skupljam novce za polaganje vozačkog ispita. To moram napraviti- kaže Mirna Radočaj, maturantica Gimnazije Karlovac i jedna od stipendistica Karlovačke županije.

Ode i za hranu i skripte

Mjesečna potpora od 700 kuna budućoj studentici stomatologije ili Glazbene akademije u ostvarenju tog cilja itekako će dobro doći.Karlovačka županija ove godine novčano pomaže u školovanju 30 studenata i 40 učenika, koji dobivaju 300 kuna.

Koliko njima, kao i njihovim obiteljima takva potpora znači potvrđuje podatak da je ove godine na natječaj pristiglo 235 zahtjeva. Među ‘dobitnicima’ je i student 2. godine strojarstva Dominik Brezetić.

– Dosta novca potrošim za skripte, ali i stanarinu, hranu... Stpendija će mi dobro doći za sve- napominje naš sugovornik, koji se ove godine prvi puta javio na natječaj.

Učenica MIOŠ-a Maja Cipol školuje se za pekara, a novac od stipendije marljivo skuplja da bi postojećem zanimanju jednog dana dodala još jedno.

– Nekako više volim ‘muška’ zanimanja. Stoga se nadam da ću nakon srednje škole brzo naći posao, skupiti dovoljno novca i postati automehaničar. To me jako zanima- želja je ove srednjoškolke.

Čestitajući stipendistima karlovački župan Ivan Vučić napomenuo je i da su dosad novčano pomogli u školovanjju 1114 učenika i studenta, redovito dodijeljuju jednokratne novčane pomoći, a sufinanciraju i prijevoz i poslijediplomske studije.

Vratiti ljude

– Bez obzira na krizu i poteškoće u proračunu odlučili smo da nećemo smanjivati broj stipendija. Ulaganje u mlade ulaganje je u budućnost i gospodarski razvoj Hrvatske.

Iz naše je zemlje otišlo preko četrdeset tisuća mladih za srednjom stručnom spremom i visokoobrazovanih. Bili smo svjesni da će se ulaskom u EU to dogoditi, ali očekivali smo da će kriza prije završiti. Želja nam je da se ljudi vrate. Nadam se da ćete se po završetku školovanju zaposliti u našoj županiji- poručio je karlovački župan.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije