Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Crveni križ

Slunj, Vojnić, Ogulin i Ozalj dobivaju kutke za starije

stariji
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
11.01.2015.
u 10:56

Karlovačka županija na trećem je mjestu u Hrvatskoj po broju stanovnika starijih od 65 godina

Karlovačka županija treća je u Hrvatskoj po broju stanovnika starijih od 65 godina. To nas je potaknulo da učinimo korak više u poboljšanju kvalitete života osoba treće životne dobi.

Potpora Socijalnog fonda

Od 1. veljače u Gradskim društvima Crvenog križa u Slunju, Ogulinu, Ozlju i Vojniću organizirat ćemo društveno-rekreacijske kutke i vjerujemo da će dnevno u njima biti najmanje osamdesetak korisnika- najavila je Mirjana Puškarić, ravnateljica Crvenog križa Slunj, nositelja projekta “Dodajmo život godinama”.

Dobio je potporu od 100.000 eura od europskog Socijalnog fonda. U spomenutim kutcima redovito će se održavati radionice i edukacije, pa se osim starijih, očekuje uključivanje i ostalih stanovnika tih krajeva.

Kako je napomenula Puškarić bit će zaposleno šest osoba, educirano dvanaest gerontodomaćica, osnaženi volonteri i svi sudionici projekta o zdravoj prehrani i radu sa starijim osobama. Projekt će trajati do 29. ožujka 2016. godine, ali društveno-rekreacijski kutci nastavit će raditi i nakon tog datuma.–

Zato je i bila ideja da budu baš u društvima Crvenog križa. U početku će trebati malo vremena da se stariji naviknu da smo tu, da smo im svakodnevno na raspolaganju. Međutim, vjerujem da će se brzo priviknuti i na tu novu uslugu, a svi zajedno moramo biti spremni pomoći starijima, jer će ih biti sve više- rekla je Puškarić.

Županijska pročelnica za zdravstvo Višnja Jović pohvalila je dosadašnje aktivnosti slunjskog Crvenog križa u brizi za starije i naglasila da su sada željeli da se takve aktivnosti provode i u sredinama u kojima ih dosad nije bilo.

Katalog usluga

– Četiri godine opsežnim aktivnostima radimo na poboljšanju kvalitete života starijih osoba na području naše županije. Ovo je zapravo nadogradnja svih prethodnih- napominje pročelnica Jović.

Rezultat projekta bit će i katalog socijalnih usluga, kao i brošura o zdravoj prehrani namijenjena starijim osobama. Sljedeći je cilj da sličnu uslugu dobije i Duga Resa.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije