Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velika Gospa u Gori

Sisački biskup Vlado Košić blagoslovio zvona na crkvi u izgradnji

Majka Božja Gorska
Foto: Antun Petračić
1/4
15.08.2014.
u 15:21

U Gori kraj Petrinje gradi se nova crkva Uznesenja Blažene Djevice Marije, a ovom novoproglašenom svetištu Majke Božje Gorske, Majke naših stradanja, Sisačka biskupija darovala je dva zvona

U Gori kraj Petrinje gradi se nova crkva Uznesenja Blažene Djevice Marije, a  ovom novoproglašenom svetištu Majke Božje Gorske, Majke naših stradanja, Sisačka biskupija darovala je dva zvona, koja je na današnju Veliku Gospu blagoslovio biskup mons. Vlado Košić.

U propovijedi je kazao da zvono treba biti svaki pojedinac, a ova crkvena čuju se, vide, pozivaju na molitvu i upućuju na Božju milost. Na zvonu posvećenom Majci Božjoj napisano je „Majko Božja Gorska, Isusova mati, Sunce naših stradanja ne prestani nam sjati“, a na zvonu za zaštitnika biskupije sv. Kvirina je S.Q. E. S. O. P. N. (Sveti Kvirine sisački, moli za nas). 

Blagdanskom misnom slavlju na otvorenom u Gori nazočilo je više od tisuću vjernika, nikada do sada toliko puno ljudi, a glavnina je hodočastila tri sata pješice iz sve tri gradske župe Petrinje, te s druge strane, još duljom državnom cestom župljani iz Viduševca i Gline. Na pola puta u Župiću Petrinjcima je okrjepu organizirala Zajednica žena Katarina Zrinski HDZ Petrinje, a na cilju ih počastila Udruga žena Gora-Sibić u suradnju sa svojom župom i Mjesnim odborom. 

Danas je župi UBDM u Gori na trajno čuvanje predan drveni križ iz 1991.-1992. godine, koji je s oznakom Gora nošen tijekom progonstva na pobožnostima Križnog puta po slobodnom dijelu Mošćenice i drugim prigodama u ratno vrijeme. Tada je župnik za Petrinju i Hrastovicu, sa sjedištem u kapelici sv. Jakova u Mošćenici, bio sadašnji biskup Vlado Košić.

>> Ne smijemo prepustiti odgoj djece onima koji ne poštuju vrijednosti stvorenosti

>> Papa Franjo: Odbacite nehumane ekonomske oblike

Komentara 3

UJ
ujo123
15:03 16.08.2014.

Ovo je neki partizan !!! Tvoje vrijeme je prošlo.... Samo crkve treba graditi.....

MA
malaval
18:13 15.08.2014.

Zalosno je gledati da narod u danasnje vreme dozvoli da mu POPOVI peru mozak.Vladaju krize svetom,neki idu gladni u krevet a popovi prave vece crkve I sve vece prihode imaju,oko popova I a pogotovu onih visih raskos I obilje (kao zlatni WC)!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije