Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Streaming.hr

Sisačka tvrtka prenosi i za Primeru i Bundesligu

Sisačka tvrtka Streaming.hr pod vodstvom Karla Dževerlije posluje iz cijelog svijeta
26.08.2014.
u 13:00

Njihovu kvalitetu prepoznali su i europski elitni nogometni klubovi, a rade i modne revije, konferencije...

Sisačka tvrtka Streaming.hr odradila je poslove za Primeru i Bundesligu! I to za klubove Valenciu CF i Stuttgart VfB. Novi je to doseg osnivača tvrtke, 37-godišnjeg Petrinjca Karla Dževerlije koji se online prijenosima počeo baviti još 2008. godine. Od tada, ova je tvrtka prenosila cijeli niz manifestacija, ali i Europsko prvenstvo u vaterpolu iz Nizozemske, Prvenstvo svijeta u odbojci U23 iz Brazila, košarkaške i odbojkaške turnire iz Austrije, Turske... No, te prijenose niste mogli gledati na televiziji, nego internetu, a upravo je u tome najveća prednost streaminga – dostupnost svima uz jednaku kvalitetu i manje novca.

Više za manje novca

– Streaming je TV prijenos na zaslonu računala. Svaki događaj na ovaj se način može prenositi uživo, od glazbe, modnih događanja, prezentacija, konferencija, a za puno manji budžet nego li ga zahtijeva televizijski prijenos. Za manje novca dobijete veću vidljivost, kazuje Dževerlija. Streamingom su se počeli baviti kada je malo tko u Hrvatskoj znao što znači taj pojam, da bi nakon stotine projekata postali vrlo iskusni, a kvalitetu prepoznaju i elitni nogometni klubovi.

– Prepoznale su nas i europske agencije te smo za njih u Njemačkoj odradili pripremne utakmice velikana Valencie i Stuttgarta. Klubovi su ih emitirali preko svojih web TV platformi s velikim broj korisnika koji plaćaju za takav način gledanja. Iako smo specijalizirani za sport, pratimo sve- dodaje Karlo. Praksa je velikih klubova da pripremne utakmice prenose isključivo na internetu. Jedna od očitijih prednosti streaminga ističe se na primjeru konferencija.

– Tu svi sudionici ne moraju biti na licu mjesta. Uključuju se putem Skypea, odrade prezentaciju i tako sudjeluju na konferenciji poštujući svoje poslovne obveze, ujedno smanjujući organizatorima putne troškove- ističe Dževerlija. Ideja mu nije ipak došla iznebuha. Godinama se bavio informatičkim tehnologijama i razvojem web sustava, no i sportom, prvenstveno košarkom primijetivši kako neki sportovi teško dolaze u medije.

Za manje poznate sfere

– Streaming je idealan za manje eksponirane sportove koji si ne mogu priuštiti prime time. Sve se to može primijeniti i na ostale sfere života. Sve bi mogli pratiti, prenositi iz bilo kojeg dijela svijeta. Nema granica- kazuje Karlo. Uz sve prednosti, jedina mana je da se greške vide, jer uživo nema mjesta za popravke. Nakon prijenosa Hrvatskih svjetskih igara u Zagrebu i odbojkaškog FIVB Grand Prixa u Poreču, kreću u nove radne pobjede.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije