Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA KOPA BEACH

Sisačka oporba podnijela kaznenu prijavu protiv SDP-ove gradonačelnice

Sisak
Foto: Nikola Čutuk/pixsell
1/5
26.08.2014.
u 14:23

Odgovorno tvrdim da je Kristina Ikić Baniček planirala, organizirala i realizirala devastacijski zločin, rekao je čelnik sisačkog HDZ-a Željko Krapljan

Sisački HDZ, HSLS, HSP AS i HSS podnijeli su 21. kolovoza Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku kaznenu prijavu protiv sisačke gradonačelnice Kristine Ikić Baniček, vezano uz aferu “Kopa beach”. Oporba u prijavi ističe kako postoji opravdana sumnja da je K. Ikić Baniček kao gradonačelnica iskoristila svoj položaj te time počinila kazneno djelo zloporabe položaja i ovlasti.

– Odgovorno tvrdim da je Kristina Ikić Baniček planirala, organizirala i realizirala devastacijski zločin. Pod njenim patronatom uništen je prometni željeznički koridor od Petrinje do Karlovca, čime je uništena i mogućnost da se na toj relaciji obnovi pruga, ali i realizira planirani projekt biciklističko-pješačke staze. Bez mostova koje su uklonili članovi udruge Kopa beach nema teoretske šanse da se tu realizira planirana staza koja je bila pretpostavka za razvoj turizma na tom području – rekao je u utorak čelnik sisačkog HDZ-a Željko Krapljan prilikom objave o podizanju kaznene prijave.

Oporba prijavu temelji na e-mailovima koji su izašli u javnost, a u kojima je sisačka gradonačelnica lobirala kod čelnika HŽ Infrastrukture Darka Peričića da posao čišćenja pruge na navedenoj dionici dobije Udruga Kopa beach, čiji su članovi SDP-ovci. Udruga je, podsjetimo, osnovana sedam dana prije potpisivanja ugovora s HŽ Infrastrukturom, a e-mail je gradonačelnica u HŽ poslala dva tjedna prije osnutka same udruge.

– Smatramo da je takvim postupanjem Kristina Ikić Baniček iskoristila svoj položaj, utjecaj i ovlast, kao gradonačelnica i predsjednica SDP-a Sisak te je njezinim protežiranjem Udruga “Kopa beach” dobila posao unosan više od 10 milijuna kuna, a s obzirom na stranačku pripadnost ili simpatizerstvo članova udruge prema SDP-u, pretpostavljamo da će SDP Sisak kao i sama gradonačelnica od vrijednosti prodane sirovine imati koristi – stoji u kaznenoj prijavi koja je upućena i glavnom državnom odvjetniku Dinku Cvitanu, USKOK-u i Ravnateljstvu policije.

Komentara 4

HR
Hrvatska3014
17:50 26.08.2014.

SDP treba zabraniti! Gdje je sada Stazić??

HR
Hrvatska3014
17:49 26.08.2014.

SDP, SDP... Jel neko izračunao koliku štetu su napravili u dvije godine? Što radom, što neradom.

19
1995josip
14:26 27.08.2014.

SDP ne krade to je njima netko podmetnuo , a USKOK i DORH budu to malo istražili .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije