Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi ugovori

Sindikat i vozači prijete: Ozalj će biti bez Hitne pomoći

vozači
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
22.09.2014.
u 12:55

Poslovanje smo uskladili s novom zakonskom regulativom. Točno je da su vozačima smanjeni koeficijenti za plaće, jer neke poslove za Dom više neće obavljati, ali ponuđeni su im i novi ugovori vezani uz Hitnu pomoć- odgovara ravnateljica

Od 1. listopada grad Ozalj i okolne općine više neće imati Hitne medicinske pomoći, a ako ona i bude organizirana usluga će biti krajnje upitna – alarmantna je to poruka koju je za 11.500 ljudi koliko ih živi na tom prostoru uputio Tomislav Kiš, glavni tajnik Novog sindikata.

Drugi posao-isti auto

Sindikalisti tvrde kako je tamošnji Dom zdravlja bez potrebe preregistrirao djelatnost i tako ostao bez mogućnosti da obavlja i Hitnu pomoć. Nakon toga vozačima koji su vozili medicinske timove ponudili su se novi ugovori po kojima dosadašnje poslove ne smiju obavljati, već voziti samo sanitetski prijevoz.

Odgovornim za novu situaciju smatraju ravnateljicu Doma zdravlja Nadu Diković.

–Za četiri vozača i dvije medicinske sestre nude se novi ugovori koji su nam potpuno neprihvatljivi i nezakoniti. Osim toga, ravnateljica nam prijeti kako sve ipak treba prihvatiti. Nama je potpuno neprimjereno da osam sati radimo u Domu zdravlja, a onda u naše slobodno vrijeme vozimo Hitnu pomoć u istim autima, ali temeljem nekakvog građanskog ugovora.

O svemu smo izvjestili sve gradonačelnike i načelnike, župana, pročelnicu, ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu, ali do danas nikakvog odgovora – tvrdi Goran Grabovac, sindikalist ozaljskog Doma zdravlja.S druge strane, u Domu zdravlja tvrde kako slučaj ima drugu pozadinu.

–Poslovanje smo uskladili s novom zakonskom regulativom, što smo bili i obavezni. Točno je da su vozačima smanjeni koeficijenti za plaće, jer neke poslove za Dom više neće obavljati. No, ponuđeni su im i novi ugovori vezani uz Hitnu pomoć.

Oni to ne prihvaćaju. Zanimljivo je da su usklađivanje sa novim zakonom proveli i svi drugi domovi zdravlja našeg ranga. I tamo ima vozača u istoj situaciji, ali nisu prosvjedovali. Zato istup našeg sindikalista ne bi dodatno komentirala – rekla je Diković.

Novi vozači

Neslužbeno doznajemo kako bi se, ukoliko dosadašnji vozači odbiju nove ugovore, mogli angažirati novi.

Ključne riječi

Komentara 1

BI
bitchozalj
14:05 22.09.2014.

....tako isto u školi u ozlju,vrtiću,izbori za mjesni odbor grada ozlja,svugdje gdje si ti upletena nekakve su komplikacije i to na štetu građana,ali nisi ti kriva,svi ostali su krivi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije