Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ceste u Karlovačkoj županiji

Samo za sanaciju klizišta treba trideset milijuna kuna

ceste
Foto: Pixsell
21.12.2014.
u 11:58

Iduće godine se planira početak gradnje mosta u Blatnici izmicanjem čak 1,35 kilometara trase, a projekt mosta u Gornjem Pokuplju dovesti do natječajne dokumentacije

Devet državnih cesta na području Karlovačke županije u ukupnoj dužini od 387 kilometara su u relativno zadovoljavajućem stanju, obzirom na sredstva koja su nam bila na raspolaganju tijekom proteklih godina.

Za Kupčinu 39,7 milijuna

Ocjena je to Jagode Marković voditeljice Tehničke ispostave Karlovac. Slično je i na drugim cestama. Prometni stručnjaci upozoravaju da bi sadašnje skromno ulaganje u ceste kroz godinu ili dvije moglo rezultirati katastrofalnim stanjem koje se neće moći sanirati ni uz znatno veća sredstva.

Analizirajući stanje na državnim cestama izdvajaju se tijekom ove godine obavljeni poslovi na sanaciji relacije Karlovac–Donja Kupčina vrijedni čak 39,7 milijuna kuna i rotora u Karlovcu kod Kauflanda u iznosu od 2,1 milijun kuna. U tijeku su i manji radovi na području Tounja i Rakovice. Nažalost, iduća godina ne donosi puno novih projekata koji će stići do faze realizacije.

U fazi izrade dokumentacije tako će biti projekti brze ceste Popovača–Glina–Josipdol, Saborsko–Rakovica, te čvor Novigrad–Duga Resa– cesta D-1. Iznimno važan objekt mosta u Gornjem Pokuplju, kako se planira, stići do izrade natječajne dokumentacije.

Među projektima koji će krenuti u realizaciju je izgradnja mosta u Blatnici s izmicanjem trase ceste ukupne dožine 1,35 kilometara. Slična je situacije i na 1049 kilometara cesta koje održava Županijska uprava za ceste.

Tamo još uvijek brinu i o makadamskim cestama kojih je više od 106 kilometara. Najviše u Rakovici, Slunju i Cetingradu.

–Uslijed kiše i poplava ove godine pojavio nam se i dodatni problem klizišta kojih smo na županijskim i lokalnim cestama evidentirali čak 88. No, njih 20-tak je toliko veliko da je prije sanacije potrebno izvesti geomehanička istraživanja.

Po prvim procjenama za sanaciju će nam trebati čak 30-ak milijuna kuna – rekao je Boris Kozjan ravnatelj ŽUC-a.

Hoće li država pomoći?

O rješavanju ovog problema s državne razine još nije stigla nikakva informacija, kao ni potreban novac.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije