Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mihovil Stanišić

S njim su bivši pravaši iz Karlovca, Duge Rese i Josipdola

stanišić
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
27.11.2014.
u 12:27

U novoj je stranci, koja još nema ogranke po gradovima, čak 16 delegata iz nekadašnjeg karlovačkog HSP AS-a

Mihovil Stanišić i Marijan Butković, do nedavno vijećnici HSP AS-a, a od prije mjesec dana nezavisni vijećnici, već bi na sljedećem Gradskom vijeću Karlovca trebali djelovati kao vijećnici Hrvatske konzervativne stranke.

Časno u politici

Stranka ima 350 osnivača iz čitave Hrvatske, a predsjednik je Mihovil Stanišić.

– Najveći broj članstva su nekadašnji članovi HSP AS, no imamo i ljude koji su prvi puta ušli u politiku. Temelji stranke su, zapravo bliski pravaškim svjetonazorima, samo što će ih sada zastupati drugi ljudi. Mi konzervativizam doživljavamo kao tradicionalizam, pa nam je očuvanje tradicijskih vrijednosti najvažnije.

Politika se može i mora obavljati časno i pošteno, bez fige u džepu, bez skrivenih osobnih ambicija. Možda to danas zvuči čudno, no naša je misija osigurati bolji život svima u Hrvatskoj - kaže Stanišić.

Dodaje da je sada prvi puta u situaciji da stvara i oblikuje novu stranku, te da je optimističan. Stranka još nema ogranke po gradovima i općinama, no velik je interes građana, posebno onih koji su istupili iz HSP AS-a nakon Ruže Tomašić, koji im se javljaju kako bi se priključili.

– U Izvršnom odboru stranke je čak 16 ljudi iz Karlovca, bivših HSP AS-ovaca, a priključili su nam se i bivši pravaši iz Duge Rese i Josipdola gdje su podružnice stranke raspuštene jer su članovi napustili stranku i priključili se Hrvatskoj konzervativnoj stranci - dodaje Stanišić.

Ističe kako će stranku, najvjerojatnije u idućoj godini preuzeti Ruža Tomašić, a stranka će se širiti po gradovima kako bi se pripremili za parlamentarne i lokalne izbore.Stanišić kaže da im je želja u stranku privući što veći broj mladih ljudi, te žena, što dobrim programom, smatra, mogu napraviti.

Podrška vladajućima

– U Gradskom vijeću Karlovca kolega Butković i ja podržavat ćemo vladajuću opciju i bit ćemo konstruktivni - pojasnio je Stanišić.

Ključne riječi

Komentara 3

HS
hrvatski_sin
14:07 27.11.2014.

Mihovile, zašto časno i pošteno nisi rekao i da si bivši SDP-ov kadar? Koliko vas je bivših SDP-ovaca u toj konzerviranoj stranci?

B0
Bond-007
15:29 27.11.2014.

Pa 5 godina vam je taj SDP-ovac sjedio kao član predsjedništva ili nešto slično. Vas u HSP AS pari neka smnezija ili kolektivni brezobrazluk

MH
mrtav-hladan
22:35 27.11.2014.

I vama bez fige u đepu treba dati jasno do znanja da ste stranka koja je profašistički orjentirana i da trujete narod sa svojim radikalnim stavovima radikalnim stavovima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije