Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Galdovo na nogama

Repetitor planiraju postaviti blizu budućeg dječjeg vrtića

\'07.03.2011., Sisak - Mjestani sisackog prigradskog nasselja Galdovo organizirali su prosvjed i potpisivanje peticije protiv izgradnje VIP-ovog odasiljaca u njihovom naselju. Photo:Nikola Cutuk/PIXSE
Nikola Čutuk/PIXSELL
08.03.2011.
u 17:21

Planirana Vipova bazna stanica još nema lokacijsku dozvolu pa mještani misle da su reagirali na vrijeme. Organizirali su i potpisivanje peticije

Nakon što su doznali da Vipnet kani u njihovu kvartu postaviti novu baznu stanicu, građani sisačkoga Galdova otkrili su i lokaciju gdje će biti postavljen te su pokrenuli akciju da se taj repetitor tu nikako ne postavi. Razlog? Planirana bazna stanica, ako se sagradi, bila bi manje od sto metara udaljena od Osnovne škole Galdovo i mjesne ambulante, a usto je nekoliko desetaka metara od lokacije na kojoj se planira sagraditi dječji vrtić.

Peticija u Grad Sisak

Akciju, koju su pokrenuli mještani koji žive blizu mjesta gdje se namjerava postaviti repetitor, podržao je i Mjesni odbor Galdova. Pokrenuli su potpisivanje peticije, a preksinoć su svoje nezadovoljstvo odlučili iznijeti i novinarima.

– Poduzet ćemo sve i organizirati se kako nam u Galdovu ne bi postavili repetitor. Nakon što potpišemo peticiju, odnijet ćemo je u Grad Sisak, a obavijestit ćemo o svemu i Ministarstvo. Smatramo da je Galdovo dovoljno veliko i da postoje druge lokacije na kojima repetitor ne bi bio smješten blizu kuća, škole i vrtića – rekao je Zdravko Čičić, predsjednik Mjesnog odbora Galdova.

Naime, još nije izdana lokacijska dozvola za predviđeni repetitor pa mještani vjeruju da su reagirali na vrijeme.

Čekaju dokumentaciju

– Susjedi su vidjeli da se tu nešto zbiva, pa smo provjerili i doznali lokaciju. Tražit ćemo da im se ne izda lokacijska dozvola za ovu lokaciju. Ponavljam, neka nađu lokaciju koja nije blizu škole i vrtića.

Do jučer je prikupljeno više od 350 potpisa stanovnika Galdova koji se protive postavljanju repetitora, a potkraj tjedna predat će ih u gradsku upravu, od koje očekuju da razmotri volju građana prije nego što izda dozvolu. Među potpisnicima peticije je i Jasenka Balija.

– Čim smo doznali da će kod nas biti repetitor, prvo smo pomislili na našu djecu i mlade. Kakav bi im život bio uz repetitor jer u Galdovu ionako ima previše onečišćenja. Ova lokacija nije dobra, i Vip bi je trebao promijeniti – smatra Jasenka. Iz Vipneta su nam potvrdili da razmatraju mogućnost postavljanja svoje bazne stanice u Galdovu.

– No, odluku o gradnji na toj lokaciji donijet ćemo tek nakon ishodovanja sve potrebne dokumentacije i suglasnosti – priopćili su iz korporativnih komunikacija Vipneta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije