Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poplave u bjelovarskim naseljima

Radničko naselje plivalo pod vodom

poplave
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
1/6
24.10.2014.
u 17:52

Osim dijelova Radničkog naselja poplavljeni su i dijelovi naselja Nove i Stare Plavnice, Gudovac i Prgomelje.

Kiša koja je u posljednja dva dana padala i na širem bjelovarskom području prouzročila je značajno povećanje količine vode u odvodnim kanalima pojedinih naselja i u jedina dva bjelovarska vodotoka, potocima Plavnička i Bjelovacka, zbog čega su dežurne službe već od ranog jutra imale pune ruke posla.

Zakazale i Hrvatske vode

Najteže stanje bilo je u Radničkom naselju gdje je voda osim što se izlila po dijelu prometnica prodrla i u brojna dvorišta te u tri obiteljske kuće, no zahvaljujući intervenciji vatrogasaca i djelatnika Vodnih usluga koji su ispumpavali vodu spriječene su veće štete.

-Naselje je građeno tako kako je građeno, no pojedinci su si dali slobodu i zatrpali odvodne kanale da bi proširili vlastita dvorišta i to je istina, kao što je istina i to da Hrvatske vode ne održavaju kanale koje bi trebali održavati i to treba javno reći - zatečeno stanje u Radničkom naselju komentirao je gradonačelnik Antun Korušec koji je sa suradnicima cijeli dan obilazio kritična područja u gradu.

-Od jutra smo na terenu i obišli smo sve točke koje su u vremenu obilnih padalina potencijalno kritične i sa zadovoljstvom možemo konstatirati da na području grada nema većih šteta niti ugroze života, objekata, imovine ljudi ili stoke - kazao je Korušec nakon što je obišao sva potencijalno kritična područja.

Grad će priskočiti u pomoć

Obiteljima koje su pretrpjele štetu Grad će priskočiti u pomoć. -Osigurat ćemo za njih jednokratnu novčanu pomoć a za jednu kuću i isušivač vlage - potvrdio je gradonačelnik podsjećajući da su isto činili i u svim situacijama ranijih poplava. Osim dijelova Radničkog naselja poplavljeni su i dijelovi naselja Nove i Stare Plavnice, Gudovac i Prgomelje. 

>> Karlovac opet pod vodom, Kupa i Korana idu do 770 centimetara

Komentara 2

BJ
Bjelovar112
19:24 24.10.2014.

gdje nam je Civilna zastita ? Bitno da su odore dobili i slikali se u njima .

NA
Napalm
19:33 24.10.2014.

Glavno da su vlastodršci dali zatrpati sve grabe,a nisu riješili odvodnju tih oborinskih voda.Toni se slika i puno obečava,a picindol i jošine stalno plivaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije