Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Glazbena nada

Prvu je kompoziciju napisao sa 13 godina, sada želi biti profesor

Marko Markuš
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
01.01.2014.
u 12:02

Markuš je petogodišnji studij upisao 2008., a kako je dodao i studij medijske kompozicije na prestižnoj akademiji ostaje do 2015.

Hoće li Karlovčani za možda deset godina s ponosom tvrditi da je poznati skladatelj Marko Markuš njihov sugrađanin, kao što se ponosi mnogim ličnostima koje potječu iz Karlovca? Pitanje je retoričko, jer ne treba dvojiti da je pred 23-godišnjakom bogata karijera. U javnosti nije ostalo nezapaženo kada je u jesen 2008. odlazio u Beč studirati na Universität für Musik und darstellende Kunst Wien, to jest Sveučilište za glazbu i izvedbene umjetnosti u Beču, jednu od najprestižnijih glazbenih akademija na svijetu. Stoga je red da se javnost i izvijesti da će ove godine jedan Karlovčanin diplomirati tamo na studiju klasične kompozicije. Kako je upisao i studij medijske kompozicije, odnosno skladanja za masovne medije, na akademiji će ostati do 2015., a poslijediplomski studij ne namjerava upisivati. Jedan je od boljih studenata, a to potvrđuje i činjenica da je stipendist same akademije

– Diplomirat ću u lipnju ili u listopadu, ovisno o tome kada će mi profesor Michael Jarrell biti na raspolaganju, jer je prilično zaposlena osoba. Na studiju medijske kompozicije ću diplomirati u klasi Reinhardta Kargera – kaže Marko.

Opisuje da samo profesori na toj akademiji mogu biti iznimni.

– Za to moraš biti “velika faca” ili osoba s jako puno iskustva. I meni je jedan od ciljeva biti profesor na nekoj od akademija u Njemačkoj ili Austriji – kaže Markuš, koji je prvu kompoziciju napisao kao 13-godišnjak.

Plan je 2014. u Gradskom kazalištu Zorin dom organizirati koncert na kojem bi se izvodile Markuševe skladbe. Nažalost za Karlovac najavljuje da namjerava živjeti i raditi u Austriji zbog većeg broja mogućnosti.

Komentara 2

Avatar Choban
Choban
10:47 04.02.2014.

Kokich ki planina našen Marku! Volje te ekipa iz Beča

Avatar Choban
Choban
14:45 27.02.2014.

camel,sritan ti rođendan! svać neć lipog ti želimo a teta Maryen šaje tortu od shioaka hahahahahahahahaha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije