Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MAJSTOR SVOG ZANATA

Prvo jelo pripremio u maminoj kuhinji već s pet godina

Roko Tulić
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
1/5
17.12.2014.
u 17:21

Mladi bjelovarski kuhar Roko Tulić s kuhačom se druži od malih nogu. Tek su mu 24 godine, a već se uz diplome dva fakulteta okitio i svjetskim odličjem

Za mladog bjelovarskog kuhara Roka Tulića, premda su mu tek 24 godine, s pravom se može reći da je već sada pravi majstor svog zanata. Ovaj simpatični i nadasve daroviti mladić, osim što je obrazujući se u struci stekao već dvije fakultetske diplome, ponosni je vlasnik i brončanog odličja kojim se kao član četveročlane Hrvatske juniorske kuharske reprezentacije okitio na Svjetskom kupu nedavno održanom u Luxemburgu. -Svoje prvo jelo pripravio još kao petogodišnjak u maminoj kuhinji. Bila je to kajgana u koju sam natrpao i grožđa i povrća, ma svega - ističe prisjećajući se s osmijehom svojih prvih kulinarskih iskustava koje je stekao zanimajući se za kuhanje od malih nogu.

Kao mali znao što hoće

Dok su njegovi vršnjaci naganjali loptu ili se igrali u pijesku, on se “pomažući” mami igrao u kuhinji.

-Već u trećem razredu osnovne sam se jasno izjasnio što bi u životu želio raditi, a u petom sam u zadaćnicu iz hrvatskog jezika na temu “što bih želio biti kada odrastem” napisao da želim postati kuhar. Moji prijatelji u razredu su maštali da postanu liječnici, astronauti, odvjetnici ili inženjeri, a ja sam želio biti kuhar. Moja tadašnja učiteljica se i danas toga sjeća. Ona je danas u mirovini, a ja sam otvorio restoran - ističe isijavajući zadovoljstvom što mu se želja i ostvarila. Ljubav i zanimanje za kulinarstvom, kaže, naslijedio je od majke i pokojnog djeda koji su oboje u životu pokazali kreativnost.

Učio od velikog maga

-Oni su crtali i slikali po papiru i platnu, a ja crtam po tanjurima - pojašnjavajući genetsku povezanost tumači svoje sklonosti. Premda je tijekom školovanja imao priliku učiti i raditi na mnogim prestižnim mjestima poput opatijskog Milenijuma, hotela s pet zvjezdica, najviše je naučio u zagrebačkom restoranu “Bon appetit” od poznatog kulinarskog maga Bjelovarčanina Branka Ognjenovića.

-Od mnogih sam učio ali on je doista najzaslužniji za ono što iz moje kuhinje danas dolazi na stol - ističe s poštovanjem i zahvalnosti. Poznati kuhar došao je nedavno i na svečano otvorenje Rokove konobe i kako nam otkriva mladi kuhar, nije krio zadovoljstvo i ponos onim što je vidio.

>> Poznati kuhar Dino Galvagno ponovo je slobodan?

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije