Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sporni sadržaj

Prosvjeta: Nemamo veze sa S. Štrpcem i njegovim Veritasom

\'prosvjeta_anp_sis_060411\'
\'\'Antun Petračić/VLM\"
06.04.2011.
u 15:24

Za HSP-ovca Dumbovića sporni su linkovi koji vode na portal Banija.rs, vezan uz Veritas

Temu s velikim odjekom, žurnom reakcijom i masovnim  reagiranjem na aktualnom satu Gradskog vijeća pokrenuo je predsjednik Vijeća Darko Dumbović (HSP).

Gradonačelnik iznenađen

– Pododbor Srpskog kulturnog društva Prosvjeta u Petrinji na web-stranici ima linkove prema Samostalnoj demokratskoj srpskoj stranci, portalu Banija.rs i KUD-u Krajina, koji dijele poveznice i djelovanje s Udrugom Veritas, propagiraju velikosrpsku i četničku politiku, zastupaju tezu da je hrvatska država zločinačka tvorevina. Zanimljivo je spomenuti da je sjedište portala Banija.rs na istoj adresi u Beogradu, Dečanska 8/2, gdje je i društvo Veritas kojem je predsjednik Savo Štrbac, glavni ideolog sustavnog diskreditiranja Hrvatske. SKD Prosvjeta trebao bi raditi na očuvanju tradicije, kulture i narodnih običaja jer ga za to financira Grad Petrinja, a ne za neprimjeren rad – rekao  je Darko Dumbović koji je ovime iznenadio prisutne vijećnike, uključujući i gradonačelnika Željka Nenadića (HDZ).

Želi se zaplašiti Srbe

– Moram priznati da sam zatečen. Ispitat ćemo navode, a ako su točni, razmotrit ćemo što i kako dalje. Neće se novci građana Petrinje trošiti na takve aktivnosti, odgovorio je Nenadić.

Samo dan poslije uslijedio je odgovor Darku Dumboviću od Zavičajnog udruženja Banijaca u Beogradu koje upravlja portalom Banija.rs. Opovrgavaju povezivanje i djelovanje s Dokumentacijsko-informativnim centrom Veritas i Savom Štrbcom, pojašnjavaju kako njihovo udruženje okuplja više tisuća članova svih nacionalnosti s prostora Banije.

– Ne propagiramo velikosrpsku i četničku politiku - demantirali su velikim slovima i naveli kako žele samo obavijestiti ljude "informacijama s Banije, vezano uz pitanja izbjegličke i povratničke problematike". Dugačko priopćenje za javnost brzo je uputila  i Mara Vilus,  predsjednica Pododbora SKD Prosvjeta u Petrinji.

– Izjavljujemo da se ne bavimo širenjem velikosrpske i četničke politike i nismo protiv naše nam Domovine, stoji u priopćenju petrinjske Prosvjete u kojem dodaju da se ovakvim provokacijama i neistinama nastoji zaplašiti Srbe, a naročito one starije i ljude iz seoskih sredina kako se na popisu stanovništva ne bi izjasnili kao  Srbi. Inače, Srpsko kulturno društvo Prosvjeta od Grada Petrinje dobiva 5000 kuna godišnje. 

 

Ključne riječi

Komentara 1

OD
odisej
21:06 10.04.2011.

Darko Dumbovic IZNENADIO cak i Nenadica! Nevjerojatno, ali izgleda da on jedini ima PC pa moze sve na vrijeme da sazna i tako spasi Petrinju od cetnickih pohoda. Sada bi on i Zeljko trebali tajno da se privuku do Marinerine kuce, jer bit ce da ova u avliji ima tajnu brusionicu za ostrenje cetnickih kama i tako slucaj privedu kraju i spase Petrinju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije