Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kutinsko rodilište

Projekt zaustavilo Ministarstvo ili županijska vlast?

Župan Ivo Žinić obišao je prostor preuređen za rodilište kutinskog Doma zdravlja
Foto: Rudolf Krznarić
24.11.2014.
u 10:11

Župan Ivo Žinić najavio da će već preuređeni prostor u Domu zdravlja biti prenamijenjen, a gradonačelnik A. Rudić poziva ga da preispita odluku

Za nedavnog obilježavanja Dana grada Kutine, novi je sisačko-moslavački župan, Ivo Žinić (HDZ) uz ostale ustanove, obišao i kutinski Dom zdravlja. Tom je prilikom najavio kako će prostor, koji je već preuređen za rodilište, biti prenamijenjen za druge potrebe.Nakon te izjave, priopćenjem se oglasio kutinski gradonačelnik Andrija Rudić (SDP), koji izražava žaljenje što je nova županijska vlast sa županom Žinićem neočekivano odustala od projekta rodilišta.

Poziv na novi dogovor

“Svi smo željeli da se u Kutini ponovo rađaju mali Kutinčani. Nažalost, Grad Kutina nije osnivač Doma zdravlja i ne može donositi odluke oko budućih aktivnosti i djelatnosti ustanove. Pozivam gradski HDZ i gospodina župana da još jednom razmotrimo sve opcije za otvaranje rodilišta u Kutini. Svi mi imamo obavezu raditi na dobrobit žitelja ovog grada i cijele županije. Zbog toga pozivam čelnike HDZ-a u gradu i županiji da zaborave na stranačku pripadnost i da zajedno učinimo ono što je najbolje za naše građane”, stoji u priopćenju.

Standardi nisu zadovoljeni

Gradonačelnik Rudić se u priopćenju zauzeo i za poboljšanje zdravstvene skrbi u Kutini predlažući veći broj dolazaka specijalista, osnivanje još jednog tima hitne pomoći, nastavak rada Centra za majku i dijete, te rješavanje smještaja starijih i nemoćnih.Nakon priopćenja, župan Ivo Žinić je pak izrazio žaljenje što s gradonačelnikom Rudićem komunicira putem javnih medija.

– Upoznat sam sa stanjem u kutinskom Domu zdravlja i uvjerio se kako je prostor vrlo dobro uređen. Nažalost, iako je uloženo 2,5 milijuna kuna, prostor ne zadovoljava standarde za rodilište te Ministarstvo zdravlja nije dalo suglasnost za tu namjenu. Zbog toga smo raspravljali o drugim mogućim namjenama, pa sam predložio da se u prostoru smjeste neke specijalističke ambulante. Svjestan sam da je Kutini potrebno rodilište i taj problem moramo zajednički riješiti. Spreman sam prihvatiti i druga rješenja, ako Ministarstvo izda nužne suglasnosti - reagirao je na priopćenje župan Ivo Žinić.

Komentara 2

19
1995josip
23:17 24.11.2014.

Toga se bivša županica i bojala , da netko iz nje mora pomesti sve gluposti koje je napravila , pa valjda postoje neki standardi da bi se izgradilo rodilište ! Župan Žinić sve gluposti bivše najbogatije SDP županice mora dobrobro provjeriti jer županiju su zadužili i previše . Neka policija i DORH rade svoj posao da nebi novi župan Žinić poslije odgovarao za rastrošnost SDP kokošinjca u SM županiji .

DU
Deleted user
08:21 25.11.2014.

Haha, "da se u Kutini rađaju mali Kutinčani". To je tako kada si pojedinci umisle da žive u velegradu i da bi svi porezni obveznici trebali plaćati njihove izmišljotine. Dajte već jednom uredite tu lokalnu samoupravu da liči na nešto. Tek toliko da se zna: postoji mreža osnovnih i srednjih škola koju odobrava nadležno ministarstvo, to znači država. Isto tako postoji mreža zdravstvenih ustanova koje također odobrava država, a to znači crveni su na vlasti na državnoj razini i crveni su na vlasti u Kutini i sada im je kriva županija kojoj je ovogodišnji proračun zbog lošeg općeg stanja smanjen za 50.000.000,00 Kn i koji je prezadužen kreditima koje je uzela bivša crvena županica. Ako netko želi kruha iznad pogače trebao bi si to platiti sam.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije