Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stvaraju se odroni

Proglašena redovna mjera obrane od poplava za sliv rijeke Sutle

Poplava u Krapini
Matija Topolovec/Pixsell
12.02.2014.
u 15:27

U središtu Konjščine su u Zagrebačkoj ulici vatrogasci morali raditi nasip, dok je u konjščinskim selima Peščeno i Donja Konjščina također bilo poplavljeno nekoliko podruma obiteljskih kuća.

Zagorje ovoga puta ipak nije pogođeno poplavama kao prije tri mjeseca ili kao što je to ovih dana u Zagrebačkoj županiji, no ipak nije ostalo u potpunosti pošteđeno vodenog vala uzrokovanog neprestanim padalinama. Stoga su u Vodno-gospodarskoj ispostavi za sliv “Krapina-Sutla” jutros od 9 sati proglasili redovnu mjeru obrane od poplave za sliv rijeke Sutle, što se konkretno odnosi na područje Kraljevca na Sutli, Zagorskih sela i Kumrovca. Kako smo doznali u Županijskom centru 112, u Zlataru je bio poplavljen dio Sajmišne ulice, gdje je voda ušla i u podrume nekoliko obiteljskih kuća pa su građanima u ispumpavanju vode pomogli članovi DVD-a Zlatar.

U središtu Konjščine pak su u Zagrebačkoj ulici vatrogasci morali raditi nasip, dok je u konjščinskim selima Peščeno i Donja Konjščina također bilo poplavljeno nekoliko podruma obiteljskih kuća. U Zaboku je kod Bračka voda donijela šljunak kod pruge, a nekoliko kilometara dalje, u Mirkovcu je voda poplavila cestu te su na teren morali izaći vatrogasci iz DVD-a Brezova. I u dijelovima Oroslavja imali su problema s poplavama, pa je tako pomoć vatrogasaca zatražena iz restorana “Dvije fontane”, u koji je ušla voda. U Kraljevcu na Sutli voda je poplavila prometnicu, međutim, kako su nam rekli u Centru 112, uz povećani oprez moglo se prometovati jer voda nije bila visoka te je cesta bila prohodna.

Također je prohodna bila i prometnica u Velikom Trgovišću na koju se odronila zemlja, a moglo se prometovati jednim trakom. Odroni su primijećeni i na zlatarskom području, u Selnici i u Batini. Inače, Vodno-gospodarska ispostava “Krapina-Sutla” na raspolaganju ima 10.000 vreća za pijesak, koje se po potrebi dostavljaju pozivateljima, iako prema trenutnim pokazateljima daljnjih opasnosti od poplava u Zagorju nema. 

>> Poplavljen Mraclin: Ovako nešto ne pamtimo već 50 godina

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije