Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hitnoj novo vozilo

Prijenosni ultrazvuk tek je dio opreme za pomoć pacijentima

hitna
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
27.11.2014.
u 12:12

To je standard koji nema nitko u Hrvatskoj, ali i nastavak tradicije nekadašnje karlovačke Hitne, a danas Zavoda, koji prepoznaju vrijednost, kvalitetu, edukaciju i sve ono što čini dobru hitnu medicinsku službu

Medicinska aparatura i sigurnost na vrhunskoj su razini, ne samo za pacijente, nego i one koji sudjeluju u njihovom zbrinjavanju. Specifično je po tome što je izvedeno ergonomski i estetski na nevjerojatan način.

Kvalitetna služba

Ima kardiološku stolicu, najsuvremeniji defribilator, mehanički ventilator, prijenosni ultrazvuk - nabrojio je samo neke od performansi najnovijeg vozila za hitne intervencije voditelj Zavoda za hitnu medicinu Karlovačke županije dr. Mario Vrabac.

Kako je prilikom svečanog uručivanja ključeva napomenula ravnateljica hrvatskog zavoda dr. Maja Grba Bujević riječ je o najmodernije opremljenom vozilu kojeg zasad u Hrvatskoj nema nitko.

– Nakon što se slike vozila objave u medijima mnogi djelatnici hitne u Hrvatskoj bit će zavidni. To je standard koji nema nitko, ali i nastavak tradicije nekadašnje karlovačke Hitne, a danas Zavoda, koji prepoznaju vrijednost, kvalitetu, edukaciju i sve ono što čini dobru hitnu medicinsku službu.

Zahvala Županiji što je pronašla mogućnost za nabavu ovakvog vozila- rekla je dr. Grba Bujević. Vrijedno je 896.000 kuna od čega je Županija osigurala 540.000, a ostatak Zavod.

Inovacija Slovenaca

– Neka smo i u ovome prvi u Hrvatskoj - poručio je karlovački župan Ivan Vučić. Vozilo je zapravo inovacija tvrtke Medicop iz Murske Sobote, kojoj je trebalo dvije godine da ga napravi ovako funkcionalnim i sigurnim. Koristit će se uglavnom za područje grada, a po potrebi i diljem županije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije