Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tradicija grada

Josipović upoznaje kulturu Grada Petrinje

ivo josipović
Foto: Antun Petračić
1/5
15.11.2014.
u 18:52

Na vrhu Hrastovačke gore, ispred Planinarskog doma Matija Filjak, nazočio je iskopu temelja za željezni 17 metarski vidikovac oko zidane piramide, na tom mjestu postavljene prije 150 godina, u sklopu triangulacijske mreže I reda cijele Austro-Ugarske monarhije...

Predsjednik Republike Ivo Josipović poslijepodne i večeras upoznaje turističko izletničke sadržaje i kulturnu tradiciju Grada Petrinje.

Na vrhu Hrastovačke gore, ispred Planinarskog doma Matija Filjak, nazočio je iskopu temelja za željezni 17 metarski vidikovac oko zidane piramide, na tom mjestu postavljene prije 150 godina, u sklopu triangulacijske mreže I reda cijele Austro-Ugarske monarhije.  Uglednog gosta pozdravili su planirani iz Petrinje, Siska i Gline, kojima se upisao u njihove planinarske  dnevnike, kao i glavnu knjigu domaćina iz HPD Zrin. Tamburaški trio Ivan Kleković, Nikola Lacković i Ivan Pleša iz orkestra Janko Stjepušin u Martinskoj Vesi odsvirao je Divačko kolo, Hrvata Bunjevaca iz Vojvodine i dobio predsjednikove pohvale, kao što je čestitao i članicama Pjevačkog zbora Lira za tri petrinjska pučka napjeva.

Predsjedniku su pjevali u Domu za starije i nemoćne osobe,  gdje održavaju probe i drže svoju opremu. Ivo Josipović poslijepodne je razgovarao i s vodstvo Grada Petrinje, predvođeno gradonačelnikom Darinkom Dumbovićom, a u 19, 30 sati nazočit će, kao pokrovitelj 150 obljetnice,  svečanom završnom jubilarnom koncertu Hrvatskog pjevačkog društva  Slavulj. Od osnutka 1864.  nije prekidalo radom, čak ni za ratova, a protjerano iz Petrinje  tijekom Domovinskom rata  djelovalo je  u progonstvu. Prije koncerta Ivo Josipović će u Galeriji Krsto Hegedušić razgledati izložbu Ilustracija Ivana Antolčića i prebogat izbor knjiga u izdanju ogranka Matice hrvatske Petrinja.

>>Više od 20.000 maturanata u potrazi za najboljim fakultetom

>>Josipović o puštanju Šešelja: To je potpuno pogrešna odluka i poraz međunarodnog prava

Komentara 1

Avatar cera
cera
19:46 15.11.2014.

poslijepodne I večeras a gdje je bio jutros mogu mislit

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije