Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zeleni tjedan

Počelo čišćenje, ozelenjavanje i uređivanje Petrinje

Petrinja
Foto: Antun Petračić
1/5
22.04.2014.
u 13:15

Danas su polaznici najstarijeg uzrasta Dječjeg vrtića Petrinjčica pokazali zanimanje za bojanje zidova oko svoje zgrade, a uz pomoć gradonačelnika Petrinje Darinka Dumbovića uz ulaz u središnji vrtić sadili žute kadifice

Sve do velike završnice u subotu trajat će prvi višednevni Petrinjski zeleni tjedan, započeo prijepodne na Dan planeta Zemlje. Po gradu će se posaditi 7000 raznovrsnog cvijeća i 500 ukrasnih grmova, urediti postojeće zelenilo, pokositi proljetna trava, ukloniti divlje deponije smeća, održati edukativne radionice i predavanja za djecu i odrasle o zdravoj hrani, životu u prirodi, potrebi očuvanja okoliša.

Danas su polaznici najstarijeg uzrasta Dječjeg vrtića Petrinjčica pokazali zanimanje za bojanje zidova oko svoje zgrade, a uz pomoć gradonačelnika Petrinje Darinka Dumbovića uz ulaz u središnji vrtić sadili žute kadifice. Još veća skupina vrtićke djece prošla je središtem Petrinje s poučnim porukama i pozivima građanima da čuvaju šumu, vodu i zemlju. U vrtiću su maturanti cvjećari iz Srednje škole Petrinje posadili stablo japanskog javora, više ukrasnih penjačica i pripremili nasad lavande za presađivanje u živicu.

Komunalci su cvijećem u Gupčevoj ulici ukrasili ulaz u grad iz pravca Gline, a tijekom tjedna jednako će napraviti uz novoasfaltiranu Radićevu ulicu u pravcu Hrvatske Kostajnice i granice s BiH. Djelatnici Hrvatskog doma obrezali su zelenilo oko svoje ustanove, a ispred glavnog ulaza postavit će posude s cvijećem kao prepreke parkiranju vozila na proširenom nogostupu. Petrinjski zeleni tjedan nastavlja se nizom sličnih akcija, uz glavnu poruku ''Zemlju nismo naslijedili od djedova, već posudili od unuka!“

>>Picula s učenicima uklonio olupinu Zastave 750 iz šume!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije