Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Napisani osjećaji, zadržano sjećanje

Pjesmarica poginulim, nestalim i umrlim očevima i majkama

pjesmarica
Foto: Antun Petračić
1/5
13.09.2014.
u 22:53

– Naša pjesmarica nastala je iz velike boli, tuge i čežnje za dragim i nikad neprežaljenim očevima i majkama - kazala je urednica knjižice Božena Mikulić

Ima jedan anđeo/nekad bješe čovjek/ kad sam kao dijete/grlila ga oko vrata/ Ima jedan anđeo/živi na nebu/ i ja ga zovem tata! Završni su ovo stihovi pjesme Anđeo, Snježane Latinčić, iz zbirke poezija 11 autora, djece umrlih, poginulih i nestalih hrvatskih branitelja i ubijenih majki. Njima je namijenjena prva pjesmarica prepuna pretužnih riječi za roditelje, kojih se malo ili nikako ne sjećaju. Večeras je predstavljena u Hrvatskom domu Petrinje, kao dio ovomjesečnih Dana sjećanja na rušenje Petrinje i stradanje branitelja i civila u krvavom rujnu 1991. i dugih godina Domovinskog rata. Zbirci „Možda te pjesmom probudim iz sna“ nakladnik je sisačko-moslavačka podružnica Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata.

Iz Petrinje su autori Željka Čaušević-Rendulić, Zoran Golubović, Mirela Gudić, Snježana Latinčić, Mirjana Lovreković, Jelena Mitar, Kristina Ross i Božena Mikulić, iz Karlovca Marko Pudina, a Vukovar zastupaju Sanja Jurišić i Sandra Milić.

– Naša pjesmarica nastala je iz velike boli, tuge i čežnje za dragim i nikad neprežaljenim očevima i majkama. Ne prođe ni jedan dan da ih se ne sjetimo, napisali smo svoje osjećaje jer jedino riječima zadržavamo sjećanja. Ovom zbirkom pokazujemo da zauvijek žive u našim srcima, da njihova žrtva nije uzaludna i nikada neće biti zaboravljeni - kazala je urednica knjižice Božena Mikulić, kćerka poginulog hrvatskog branitelja i umrle hrvatske braniteljice.

Predsjednica je prije četiri godine utemeljene županijske udruge s 40 članova, među kojima su najbrojniji iz Petrinje. Stihove sjećanja, boli, tuge i ljubavi čitali su Nikola Vidović i Mija Begić, u glazbenom dijelu pjevali Hrvoje Sekulić i Donat Orlić uz klavirsku pratnju Ane Čelap, a premijerno je pokazan spot "Vi ste naš ponos, vi ste naša snaga", autora Gorana Brebrića. Večeri sjećanja nazočio je gradonačelnik Darinko Dumbović, a obratio se Darko Dumbović, predsjednik Koordinacije udruga iz Domovinskog rata Grada Petrinje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije