Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zamućen lokalni vodovod

Pitkom vodom vatrogasci iz Petrinje opskrbljuju Hrastovicu i Taborište

Foto: Antun Petračić
1/3
30.08.2014.
u 13:23

Do tada će kroz Hrastovicu i Taborište prolaziti vatrogasna cisterna iz Petrinje, a iz seoskog sustava preporučuje se korištenje samo kao tehnička voda

Prošlu nedjelju u Hrastovici se, uz puno naroda, slavio godišnji blagdan Bartolovo, a ovaj vikend mještane toga sela i susjednog Taborišta pitkom vodom opskrbljuje cisterna Javne vatrogasne postrojbe iz Petrinje. Na pritužbe o zamućenosti vode iz njihova zajedničkog lokalnog vodovoda, gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović od Zavoda za javno zdravstvo Siska-Petrinje zatražio je uzorkovanje za mikrobiološku i kemijsku analizu, a prvi nalazi znat će se u ponedjeljak poslijepodne.

Do tada će kroz Hrastovicu i Taborište prolaziti vatrogasna cisterna iz Petrinje, a iz seoskog sustava preporučuje se korištenje samo kao tehnička voda. Jučer i danas službujući vatrogasac JVP Petrinja Igor Bobinac sirenom je najavljivao dolazak u oba sela.

– Bojim se zaraze i natočila sam velike boce, a i sutra ću ponoviti- kazala je Slavica Glajh. Iz susjedstva su na pokretnu točionicu došla djeca Maja, Filip i Andrija Knežić, a na raskrižju Hrastovice crvenu cisternu s 8000 litara dočekale su Jelena i Barica Karaga. Usred Hrastovice još od 1905. godine postoji čuveno vrelo Bartolovac, koje izbacuje debeli mlaz hladne i bistre vode, a iznad curka je i slavina, ali se ni iz jednog mještani ne usude koristiti. – Objavljeno je da voda nije za piće, pa se pridržavam zabrane- točeći vodu iz cisterne u podne nam je rekao Milan Rokić, s kućom točno nasuprot legendarnog Bartolovca. Vatrogasci iz Petrinje još će sutra i u ponedjeljak prijepodne dovoziti pitku vodu za 500 stanovnika Hrastovice i 400 mještana Taborišta.

>> Za 547 dana stanari Kozari puteva dobit će – kanalizaciju, mještanima popust

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije