Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oslobođena 'zviždačica'

Perušić: Degradirana sam i šikanirana, ali opet bih učinila isto

marija
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
30.09.2014.
u 12:11

Na trećem suđenju oslobođena je da je klevetala ravnateljicu Specijalne bolnice za produženo liječenje Hertu Belobrajdić

Institucije su spore, ali ipak rade svoj posao. Ili su počele raditi. Degradirana sam, šikanira, ali sam sve izdržala.. Bez obzira što sam proživjela ponovno bih učinila isto – poručila je Marija Perušić, djelatnica Specijalne bolnice za produženo liječenje Duga Resa, oslobođena optužbi da je oklevetala ravnateljicu Hertu Belobrajdić.

Platili joj školovanje

Tako je odlučila sutkinja Jasmina Štrucelj nakon dugotrajnog istražnog postupka i trinaest održanih rasprava. Dva puta prije toga Perušić je bila nepravomoćno osuđena, a dva je puta Županijski sud predmet vraćao Općinskom. A sve je počelo još 22. srpnja 2008. kada je Perušić Ministarstvu zdravlja uputila dopis u kojem je tadašnjeg ministra zdravlja upozorila na nepravilnosti i nezakonitosti na rad u dugoreškoj bolnici.

Navela je da je ravnateljica uvela strahovladu, da ljudima prijeti otkazima ukoliko se ne odreknu svojih osnovnih prava, da vlada veliko nezadovoljstvo, da su odnosi sve lošiji...

Ukazala je i da se posao u računovodstvu dijeli i oduzima po podobnosti, da čistačice, ujedno i servirke voze hrani i oblače pokojnike što se naplaćuje 200 kuna, od čega se stotinu dijeli na tri do sedam djelatnica, a ostalu odlazi u ‘nepoznato’...

Između ostalog, Perušić je tvrdila da je kao tajnica bolnice degradirana na mjesto referentice za zaštitu od požara, jer na traženje ravnateljce nije željela lažirati potpis. Iako joj je bolnica platila dva školovanja, najprije za zaštitu na radu, a potom i specijalistički studij Poslovnog upravljanja, Perušić prepisuje liječniče nalaze.

Tako je i sutkinja Štrucelj utvrdila da je upravo plaćeno školovanje dokaz da je interes Perušić bio da ukaže da bi trebala raditi posao adekvatan tome, a ne klevetati. Na temelju ovakve presude Herta Belobrajdić dužna je platiti troškove kaznenog postupka u paušalnom iznosu od sedam tisuća kuna, trošak postupka od 189, kao i trošak optužene i njezina branitelja što će se odrediti posebnim putem.

Učiti ih poštenju

– Bilo bi me sram da nisam ovako postupila. Sretna sam. Imam 36 godina staža i šestero unučadi, koje treba učiti poštenju – zaključila je Marija Perušić.

Komentara 1

Avatar catalyst
catalyst
19:12 30.09.2014.

Svaka čast gospođo, takvi nam ljudi trebaju u Hrvatskoj! Svaki čovjek koji želi omogućiti ovakvim ljudima da uđu u politiku treba potpisati za referendum o promjenama izbornog zakona!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije