Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sisački vijećnici donijeli odluke o otpisu duga bivšem koncesionaru i manjim plaćama dužnosnika

Otpisali dug Parkcomu od 1,7 milijuna kuna!

Nejasno je na kojem je računu završio novac od naplate parkiranja u Sisku 2011. godine
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
19.12.2014.
u 17:58

Tvrtka je otišla u stečaj i likvidaciju pa nije bilo moguće naplatiti dug, a Grad će tužiti bivšeg gradonačelnika jer ga smatra odgovornim zbog tog propusta

Članovi sisačkog Gradskog vijeća u petak su (očekivano) većinom glasova usvojili odluku o otpisu nenaplativog duga nastalog neplaćanjem koncesije za parkiranje.

Naime, tvrtka Parkcom d.o.o. s kojom je Grad Sisak 2007. godine nakon provedenog natječaja sklopio ugovor o koncesiji za naplatu parkiranja, ostao je Gradu dužan 1,63 milijuna kuna. U međuvremenu je tvrtka zapala u stečaj, a rješenjem Trgovačkog suda lani je brisana iz sudskog registra.

– Naplata duga nastalog neplaćanjem koncesije za 2011. godinu, uspjela je samo djelomično. Otvaranjem stečaja nad Parkcomom, dug je prijavljen kao potraživanje, ali je tvrtka bila bez imovine i naplata nije bila moguća. Budući da je stečaj zaključen, stekli su se uvjeti za otpis duga. Međutim, zbog nepravilnosti u provođenju koncesijskog ugovora protiv odgovorne osobe podnesena je sudska tužba, kojom se traži nadoknada štete. Završetkom postupka, taj će se iznos uplatiti u gradski proračun – obrazložio je na sjednici gradski pročelnik za financije Vedran Brnić.

Naime, Grad Sisak podnio je nedavno kaznenu prijavu protiv bivšeg sisačkog gradonačelnika Dinka Pintarića, smatrajući ga odgovornim za pogodovanje i omogućivanje dodatne imovinske koristi Parkcomu, koji je koncesiju plaćao neredovito. Pokušaj ovrhe nad tvrtkom nije uspio jer novac od naplate parkiranja nije uplaćivan na račun tvrtke kako bi se izbjeglo plaćanje doprinosa i drugih davanja  te naplata ovrhe.

Odgovornoj osobi  zamjera se što nije na vrijeme pokrenula postupak raskida ugovora, nego tek u rujnu 2011. godine, kada je Grad već pretrpio znatnu imovinsku štetu, koja se od trgovačkog društva više nije mogla naplatiti. Prije toga na čudan način se iz ugovora o koncesiji izbacilo bankovno jamstvo, a uvele bjanko zadužnice.

Gradski su vijećnici prihvatili i odluke o plaći i drugim pravima gradonačelnice i njezinih zamjenika te o koeficijentima za službenike i namještenike. U obrazloženju je rečeno kako se ukupna masa za plaće zaposlenih u gradskoj upravi smanjuje za dodatnih pet posto.

Vijećnici oporbe izrazili su sumnju u realno smanjenje plaća gradskih dužnosnika.

Ključne riječi

Komentara 1

PR
prsamilansk
18:59 29.12.2014.

ne samo pintarić,nije on sam kriv,imao je on mentora,mentora treba zatvoriti a ne njega jadnika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije