Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon šest godina gradnje u Sisku

Odzvonilo čekanju, od danas u novom vrtiću 128 mališana

Otvoren novi dječji vrtić u Sisku
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
1/4
01.10.2014.
u 11:49

U 2.000 moderno opremljenih četvornih metara smješteno osam skupina s čitavim nizom sadržaja

Šest godina nakon početka gradnje dječjeg vrtića u Sisku, novi objekt na Zelenom brijegu konačno je spreman za prihvat 128-ero djece koja će danas prvi put ući u njega. Otvaranjem Različka nestala je lista čekanja tako da mjesta sada ima za sve sisačke mališane.

Novi standardi

Novi objekt prostire se na dvije tisuće četvornih metara, suvremeno je opremljen te zadovoljava najnovije pedagoške standarde i potrebe osam mješovitih odgojno-obrazovnih skupina. One jasličke smještene su u prizemlju, a predškolske na katu, na raspolaganju im je čitav niz namjenskih prostorija, sportska dvorana te prostrano igralište s modernim spravama. Zaposleno je 25 novih djelatnika; odgojitelja, kuharica i spremačica, a za te poslove na natječaj se javilo više od 700 kandidata. Peti objekt Siska Starog svečano je otvoren jučer uz brojne goste, modnu reviju polaznika Pčelice, pjesmu Tičeka, puštanjem balona u zrak te obilaskom vrtića.

– Unatoč tome što je ovaj projekt od početka opterećen poteškoćama, uspjeli smo završiti financijsku konstrukciju i radove u roku od godinu dana, iako su mnogi u to sumnjali. Ovo je prvi novi vrtić nakon 33 godine u Sisku i nećemo stati na tome - kazala je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček. Podsjetimo, SDP-ova gradska vlast preuzela je nedovršen i zapušten objekt iz modela zakupa u vlasništvo te započela pregovore s Epsilon građenjem u vlasništvu Hypo banke, a s kojima je prvotno sklopljen za Grad krajnje nepovoljan ugovor.

Ukupno 15,5 milijuna kuna

Rezultiralo je to smanjenjem cijene na manje od deset milijuna kuna, uz oko četiri milijuna kuna uštede u odnosu na početnu. Međutim, i više od toga potrošeno je na uređenje i opremanje, stoga je konačna cijena na razini ukupno 15,5 milijuna kuna. Novi bi vrtić trebao dobiti i senzomotornu sobu.

Ključne riječi

Komentara 1

19
1995josip
15:09 02.10.2014.

Bilo je u SDP kokošinjcu gužve prilikom zapošljavanja teta i osoblja u tom novom vrtiću ! Za 15,5 milijuna kuna privatni investitor bi napravio dva takva vrtića . Barem mališanima bude bilo lijepo u novom vrtiću i nadam se daadam se da budu tamo bila smještena djeca i onih roditelja koji nisu u sdpeju ???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije