Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 196
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Radovi pri kraju

Od rujna 120 djece napokon u novom sisačkom vrtiću

Gradonačelnica Siska obišla završne radove na novom dječjem vrtiću
Foto: Nikola Čutuk/ PIXSELL
1/4
23.07.2014.
u 12:38

Projekt vrijedan ukupno 15 milijuna kuna izbrisat će imena najmlađih s liste čekanja

Oko 120 najmlađih Siščana konačno će u rujnu ući u novi dječji vrtić, čime će prema obećanjima gradonačelnice sva imena biti izbrisana s liste čekanja. Za 2.000 kvadrata prostran objekt na Zelenom brijegu projekt je zgotovljen još prije desetljeća. Tijekom šest godina gradnje rokovi su prolongirani najmanje toliko puta, jer nakon sklapanja nepovoljnog ugovora s Epsilon građenjem u vlasništvu Hypo banke više nije bilo novca za završetak radova koji su upravo ovih dana u tijeku.

Naime, Grad Sisak predvođen Kristinom Ikić Baniček preuzeo je objekt iz modela zakupa u vlasništvo za 9,8 milijuna kuna, odnosno 4,4 milijuna manje u odnosu na početni iznos, a otprilike ta je razlika utrošena na opremanje, kuhinju i praonicu koje će služiti za potrebe svih sisačkih vrtića te druge radove i uređenje. Uslijed dugogodišnjeg nekorištenja objekta, nastala su i oštećenja čija je sanacija koštala dodatnih 200.000 kuna iz gradskog proračuna.

– Izrađen je novi sustav grijanja uz uštedu, a novim projektom predviđena je i klimatizacija. Namještaj po mjeri i didaktitka isporučeni su, vanjski radovi bit će gotovi do kraja srpnja i onda slijedi uređenje okoliša i igrališta te dobivanje uporabne dozvole- kazala je gradonačelnica Ikić Baniček. Za osam mješovitih skupina primijenjeni su novi pedagoški standardi koji jamče prostranost, one jasličke bit će smještene u prizemlju, a predškolske na katu vrtića. Ravnateljica Nataša Andučić najavila je i senzo-motoričku sobu za opuštanje djece s poteškoćama u razvoju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije