Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Aquestil u Generalskom Stolu

Obnovili pogon za pet milijuna kuna i zaposlili 20 radnika

pogon
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
23.11.2014.
u 11:45

Iako je građevinski sektor u krizi pao 70 posto, naša proizvodnja u istom periodu rasla je za 30 posto, rekao je Boris Ferkula

Nakon što je ekonomska kriza teško pogodila građevinarstvo, taj je sektor pao za čak 70 posto. Usprkos tome, mi smo u istom periodu rasli za 30 posto i udio izvoza u proizvodnji podignuli na čak 75 posto.

Tuš kabine od keramike

Podaci su to o poslovanju tvrtke Aquestil koje je iznio Boris Ferkula, jedan od vlasnika. Tvrtka ima i izniman značaj za lokalnu zajednicu jer se tri četvrtine proizvodnje odvija u Karlovačkoj županiji. Nakon Ozlja, Našica i Duge Rese, Aquestil je otvorio i obnovljeni pogon nekad Pamučne industrije u Generalskom Stolu.

–Ovaj pogon kupili smo 2011., a već iduće godine preselili smo u njega proizvodnju staklenih tuš kabina. Nastavili smo dalje i stigli do ovog objekta. U njemu smo krenuli s našim novim proizvodom, a to je izrada posebnih elemenata za izradu tuš kabina od keramičkih pločica.

Taj proizvod hit je na tržištu i prva pošiljka uskoro odlazi u SAD. Iako cijela investicija nije okončana, već sada možemo reći kako ovaj pogon stoji oko pet milijuna kuna. Time smo ukupna ulaganja u našu tvrtku kroz izgradnju i proširenje ovog i pogona u Ozlju i Dugoj Resi doveli do brojke od 20 milijuna kuna – napomenuo je Ferkula.

Dodaje kako je uspjeh rezultat okretanju novim tehnologijama, inzistiranju na stalnom podizanju kvalitete i odmaku od kunkurenata koji nude jeftinu rubu s dalekog istoka.

U Generalskom Stolu je 20 djelatnika, a vlasnici Boris Ferkula i Stjepan Basar nadaju se i novom zapošljavanju.

Zahvalili su se arhitektima koji su radili na preuređenju prostora, ali i brojnim manjim tvrtkama i obrtima s kojima već niz godina surađuju. Među njima su Arkada, Tehnovod, Bišćan, Guštin, Mežnar, Štefanac, Žanić...

Poticaj gospodarstvu

Pogon je svečano otvorio župan Ivan Vučić koji je najavio kako poticajnih sredstava u županijskom proračunu, poput ovih koji je koristio i Aquestil, za razvoj gospodarstva koje će dovesti do zapošljavanja, ima još.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije