Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Petrinja

Nebeskog zaštitnika Iliju Gromovnika proslavili Gromovi i Tigrovi

Petrinja
Foto: Antun Petračić
1/5
18.07.2014.
u 13:15

Na kraju mise biskupu Jezerincu komplet knjiga ogranka MH Petrinje uručio je vojni kapelan don Milenko Majić

U Vojarni HV „Pukovnik Predrag Matanović“ prijepodne je svečanom misom proslavljen dan vojne kapelanije, blagdan sv. Ilije proroka, u narodu popularno nazvanog Ilija Gromovnik

Nebeski je zaštitnik i štuju ga pripadnici gardijskih motoriziranih brigada Tigrovi i Gromovi, logističke pukovnije i postrojbi zapovjedništva za potporu, čije je sjedište u Petrinji. Ispred kapelice Ilije Gromovnika, u kojoj je 208 fotografija poginulih pripadnika 2. GBHV Grom, koncelebriranu misu uz desetak vojnih i policijskih kapelana i ostalih svećenika predvodio je vojni ordinarij mons. Juraj Jezerinac, a u programu sudjelovao zbor mladih molitvene skupine Marijina legija. Na kraju mise biskupu Jezerincu komplet knjiga ogranka MH Petrinje uručio je vojni kapelan don Milenko Majić, a njemu je u povodu 25. godina misništva jednake knjige predao pukovnik Dražen Sebastijan. Glavna nakana današnje misne svečanosti bilo je sjećanje i molitva za umrle, poginule i nestale hrvatske branitelje, a osobito iz postrojbi koje slijede tradicije ratnih brigada HV, sada stacioniranih u Petrinji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije