Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Davorko Vidović:

'Ne vjerujem u razvoj turizma, već novu proizvodnju na mjestu stare industrije'

Davorko Vidović
Foto: Nikola Čutuk/pixsell
1/5
18.10.2014.
u 18:52

Svakom onom tko zaposli i jednog radnika skidam kapu do poda, rekao je SDP-ov kandidat za župana

Razvojnu viziju Sisačko-moslavačke županije predstavio je danas u tvrtki Maxam Detines, na području Martinske Vesi kraj Siska, SDP-ov kandidat za župana Davorko Vidović uoči drugog izbornog kruga. Tvrtku koja proizvodi detonatore za eksplozive u civilnoj uporabi izabrao je kao primjer poslovanja.

- Stare industrije koje su pola stoljeća obilježavale ove prostore teško mogu opstati, temelj razvoja upravo su kvalitete ove tvrtke; vlastiti inovativni proizvod u kojemu je velika količina znanja uz potencijal novih zapošljavanja. Naime, sto zaposlenih u jednoj firmi odražava se i na brojna radna mjesta izvan nje - rekao je Vidović koji je kao ministar rada prije 14 godina, kako kaže, otklonio barijere Maxamu da započne proizvodnju. Ističe kako u Hrvatskoj vladaju nerazumni zahtjevi pred onima koji pokreću posao.

- Svakom onom tko zaposli i jednog radnika skidam kapu do poda. Trenutno nema važnijeg posla nego da služimo onima koji startaju s proizvodnjom. Ne vjerujem u viziju razvoja turizma naše županije, već u novu proizvodnju na mjestu starih industrijskih mastodonata i razvoj visokoškolskih institucija. Budućnost je u razvoju moderne poljoprivrede uz ulaganje u hladnjače i zadrugarstvo, IT stručnjacima i farmaceutici uz stvaranje novog proizvoda za izvoz - Vidovićev je plan u konkurenciji s onim njegova HDZ-ova protukandidata Ive Žinića. Za kampanju je kazao kako je obilježavaju primitivizam i ideološki ratovi.

>> Bitka HDZ-a i SDP-a: Žinić i Vidović idu u drugi krug izbora

>> Marina Lovrić Merzel za SDP je još uvijek županica?

Komentara 5

TR
trlepastuhovic
08:46 22.10.2014.

Druže Vidoviću što si ti učinio za SMŽ!? Da si ostao na vlasti sad trudnice nebi imale porodiljni ako se dobro sjećam!? Kakakv si ti "ministar socijalnog rada" bio!?

NE
nenadbat
20:51 18.10.2014.

G-dine Vidoviću prošlo ti je vrijeme,Hrvatski narod te je pročitao.Povuci se dok još nije kasno.Neka mlađi vode županiju.

OB
Objektivno...
06:16 22.10.2014.

Ministre Vidoviću. Tko je bio izvođač građevinskih radova na vili Mikica osječkog Crvenog križa na Bačvicama u Splitu? Ne mislim na onu tvrtku koja je na natječaju dobila posao, započela radove pa ubrzo prekinula. Tko (d.d., d.o.o. ili obrt) je nastavio radove i kome je isplaćen novac za te radove? Jeste li bili na otvorenju sa pok. Ivicom Račanom?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije