Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Karlovački slučaj

Napad na ROZP rušenje je sustava zaštite potrošača u Hrvatskoj

'27. 05. 2010, Prisavlje, Zagreb - Programsko vijece Hrvatske radio televizije. Ilija Rkman.  Photo Tomislav Miletic/PIXSELL'
'Tomislav Miletic/PIXSELL'
05.01.2013.
u 15:13

Predsjednik Potrošača Ilija Rkman pita se zašto o grijanju u Karlovcu šute državne institucije i zašto se zaobilazi sudska praksa

Ovakav napad na Regionalnu organizaciju zaštite potrošača, kakav su izveli Državni inspektorat i Agencija za zaštitu osobnih podataka, napad je na sve udruge i rušenje temelja hrvatskog sustava zaštite potrošača nepunih šest mjeseci prije ulaska hrvatske u Europsku uniju – komentira predsjednik Saveza Potrošač Ilija Rkman nedavnu polemiku između ROZP-a i državnih tijela.

Podsjetimo da je ROZP pisao hrvatskom predsjedniku Ivi Josipoviću nezadovoljan radom Inspektorata i AZOP-a, koji nisu reagirali na njegove predstavke. Time su, po ocjeni predsjednika ROZP-a Željka Tomašića, omogućile Gradskoj toplani da temeljem bespravno dobivenih osobnih podataka korisnika naplati račune, čime su ušli u ugovorni odnos. Prozvani su odbacili te optužbe, a AZOP je čak optužio ROZP za to što tvrtka i korisnici nemaju potpisane ugovore, jer su zaštitari potrošača korisnike navodno zaplašili krivim uputama.

 – Ovaj problem se u samom početku trebao rješavati dijalogom i partnerskim radom ROZP-a, Inspektorata i AZOP-a. Kako je propuštena prigoda da se primjeni praksa Europske unije, morat ćemo savjet i pomoć potražiti u Bruxsellesu – najavljuje Rkman.

 Pita se također zašto je karlovačka Gradska toplana objavila opće uvjete na svojim mrežnim stranicama, a ne u tiražnim tiskovinama, s obzirom da i dalje nedovoljan broj građana ima pristup internetu.

 Nije mu jasno i zašto šute državne institucije o ovom problemu niti zašto se ne uvažava “bogata sudska praksa” koja se tiče izdvajanja iz zajedničkog toplinskog sustava. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije