Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bjelovarska bolnica

Najteži pacijenti u nemilosti: S radom prestale onkološka i pulmološka ambulanta!

bjelovarska bolnica
Davor Špehar/PIXSELL
16.04.2014.
u 18:20

Iz bolnice tvrde da ambulante neće ugasiti ali da za njih traže bolji način funkcioniranja

Zar je financijsko stanje u bjelovarskoj Općoj bolnici doista toliko teško da se mjere štednje moraju primijeniti čak i na najteže pacijente, pitaju se ovih dana brojni neugodno iznenađeni pacijenti suočeni s iznenadnim prestankom rada onkološke i pulmološke ambulante. Svoje nezadovoljstvo posebno iskazuju pacijenti koji su zbog različitih dijagnoza karcinoma već podvrgnuti operativnim zahvatima i u tim ambulantama su obavljali samo redovite kontrolne preglede.

Specijalisti nisu problem

- Za nas s tako teškim dijagnozama doista je bila velika pogodnost obaviti kontrolu u Bjelovaru i ako sada budemo morali ići u Zagreb to će biti dodatno maltretiranje - ogorčeno ističe starija pacijentica koja iza sebe ima operaciju karcinoma dojke i u Bjelovaru je dosad sve uredno obavljala. I u onkološkoj i u pulmološkoj ambulanti radili su specijalisti s nekih od zagrebačkih klinika i kako su nam neki od njih i sami potvrdili problem definitivno nije u njima.

- I ja i moje kolege smo i dalje spremni dolaziti u Bjelovar - kaže dr. Jasna Radić, onkologinja Kliničke bolnice Sestara milosrdnica.

Ne gase se, ali ni ne rade

Sličan odgovor nudi i pulmolog dr. Mihovil Vrčić iz Specijalne bolnice za plućne bolesti koji ističe da ga je osobno kontaktiralo već više bjelovarskih pacijenata raspitujući se o sudbini ambulante. Dr. Stjepan Grabovac, sanacijski upravitelj bjelovarske bolnice, tvrdi da ambulante ipak neće prestati s radom.

- Mi ne odustajemo o tih ambulanti nego smo samo od 1. travnja prestali upisivati pacijente jer tražimo bolje rješenje za njihovo funkcioniranje - tvrdi dodajući da to čine upravo zbog nezadovoljstva samih pacijenata. Obzirom na najavljeno funkcionalno povezivanje bolnica, želja im je, kaže, barem što se pulmološke ambulante tiče, ostvariti suradnju s plućnom bolnicom iz Klenovnika. Njihov liječnik bi, kaže, dolazio jednom tjedno i ako bi bilo potrebno bjelovarski pacijent bi bio i zbrinut u njihovoj bolnici, što dosad nije bio slučaj. Slično rješenje, kaže, traži se i za onkološku ambulantu, a o svemu će se više znati narednih dana.

>>Vukovar: Završio u bolnici nakon što su mu prijatelji u sok ubacili tri tablete

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije