Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Popis želja

Na Skakavcu proizvodnja, a Tićarnica za adrenalinski sport

ticarnica
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
16.10.2014.
u 15:25

Tri su privatne tvrtke pokazale interes za industrijsku namjenu u vojnom skladištu Skakavac, a Grad želi Tićarnicu i Luščić

Od tri lokacije koje je Državni ured za upravljanje državnom imovinom stavio na popis 100 objekata za koje traži očitovanje za interes na području Karlovačke županije, investitorima je najzanimljivija lokacija na Skakavcu.

Grad bi vojarnu

Za bivši vojni objekt, odnosno skladište municije, zainteresiran je Grad Karlovac, ali i tri tvrtke; Lavtex d.o.o. pokazao je interes za uređenje industrijskog pogona, tvrtka Ivanković na toj bi lokacija bila spremna proizvoditi biougljen, a Articulus plus d.o.o. iskazao je samo interes, bez posebnog plana.

Grad Karlovac je u svom zahtjevu naveo kako bi na tom mjestu gradio, odnosno kako bi prostor vojnog skladišta Skakavac koristili za gospodarske djelatnosti planirane detaljnim dokumentom prostornog uređenja.

Za najveći vojni objekt na popisu Državnog ureda, vojarna u Luščiću, u središtu Karlovca, interes je pokazao samo Grad Karlovac.

– Tu planiramo mješovitu stambeno-javnu namjenu s mogućnošću gradnje stambene zgrade, ugostiteljsko turističke građevine, sportsko- rekreacijske građevine, prometne i komunalne građevine, zatim uređenja perivoja, šetališta, dječjih igrališta - kaže Katarina Matasić, glasnogovornica Grada.

Sport i rekreacija

Zainteresirani su i za bivše vojno skladište Tićarnicu, smještanu u šumovitom dijelu Borlina, gdje planiraju zonu sportsko-rekreacijske namjene namijenjene adrenalinskim sportovima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije