Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vodena stihija

Morali su evakuirati stoku, zabilježeno čak 90 intervencija

Bjelovar poplave
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
1/24
15.09.2014.
u 13:00

Poplave nisu zaobišle niti Bjelovarsko-bilogorsku županiju

Premda ne u onom obimu kao na područjima Sisačko-moslavačke ili Karlovačke županije, obilna kiša koja je proteklih dana padala na području Hrvatske prouzročila je brojne probleme i ozbiljne štete i stanovnicima pojedinih područja Bjelovarsko-bilogorske županije. Stoga su čitav vikend pune ruke posla imali pripadnici vatrogasnih postrojbi diljem županije. Najteže stanje bilo je na širem području Bjelovara te Garešnice i Sirača, a zbog izlijevanja vodotoka u jednom trenutku na području županije u prekidu je bio promet na ukupno osam prometnica.

Voda u kućama

U posebno teškoj situaciji našli su se stanovnici bjelovarskog naselja Nove Plavnice. Zbog izlijevanja potoka Plavnička mnoga dvorišta osvanula su poplavljena, a voda je prodirala i u neke obiteljske kuće, gospodarske objekte i staje zbog čega su neki od tamošnjih žitelja bili čak prisiljeni i na evakuaciju stoke. Pod vodom je završila čak i Petrolova benzinska pumpa na ulazu u grad iz pravca Zagreba.

Foto: Damir Spehar/PIXSELL/ Ilustracija

(Foto: Damir Spehar/PIXSELL)

Manji vodotoci

O posljedicama poplave svjedoče podaci bjelovarskog Područnog ureda Državne uprave za zaštitu i spašavanje.

– Na području županije zabilježili smo više od 90 intervencija u kojima je bilo angažirano više od stotinu vatrogasaca - potvrdio je jučer Marijan Radoš, pročelnik bjelovarskog PU DUZS-a. Stanje vodotoka jučer se srećom nešto popravilo i voda se dijelom povukla. Stanje se danas normaliziralo i voda se vratila u uobičajene vodotoke.

>> U cesti se otvorila rupa površine 10 puta 15 metara!

>> Stotinu ljudi Goričan brani s tek 5 lopata i nekoliko kubika pijeska

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije