Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Šparni' zastupnici

Mateljan, Benčić i Murganić potrošili samo 108.223 kuna

sabor
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
08.01.2015.
u 15:37

Troškovi zastupnika iz karlovačke županije su niski u usporedbi s Ingrid Antičević-Marinović koja je sama stigla do 232.344 kuna

Karlovačku županiju tijekom protekle godine u Saboru je predstavljalo troje zastupnika, Josip Benčić, Damir Mateljan i Nada Murganić. Njihovi troškovi porezne obveznike stajali su 108.223 kune.

Letjeli avionom

Prema službenim dokumentima Sabora RH najmanje je potrošio Benčić koji je u Sabornici i bio manje. On je raspravljao do 15. svibnja kad je na njegovo mjesto zasjeo bivši ministar financija Slavko Linić.

U tih pet mjeseci Benčićevi toškovi iznosili su 9.447 kuna, a riječ je bila samo o naknadama za korištenje automobila i cestarinu. Troškovi HDZ-ove Nade Murganić u 2014. iznosili su 11.391. kunu.

Za dnevnice Murganić je dobila nešto više od 1000 kuna, troškovi automobila i cestarina bili su 1719 kuna, no zato je za avion izdvojeno 3.898 kuna, a za hotelske troškove još 1.203 kune.

Najviše su iznosili troškovi drugog SDP–ovog zastupnika Damira Mateljana. On je tijekom 2014. potrošio 87.385 kuna. I Mateljan je letio avionom što je državnu blagajnu stajalo 18.761 kunu.

Njegovi troškovi dnevnica, automobila i cestarine lani su se popeli na 15.213 kuna. Za hotelski smještaj utrošio je 3.313 kuna, a daleko najviše građane je, u njegovom slučaju, stajala stanarina.

Riječ je o 33.207 kuna, što je iznos sličan drugim saborskim zastupnicima. Mateljan je za režije potrošio 5.568 kuna, a za odvojeni život dobio je dodatnih 10.797 kuna. iJesu li njihove aktivnosti opravdale ovakve troškove na kraju odlučuju građani, ili konkretnije birači na idućim izborima.

Neki i na nuli

U rubrici troškovi prošle godine nulu su zapisali poznati zastupnici poput Karamarka, Keruma, Šeksa ili V. Škare Ožbolt. Među njima su i Karolina Leaković, Davorin Mlakar, Ranko Ostojić, Milorad Batinić, Josip Vuković i Davor Bernardić.

Ipak, uspoređujući troškove Benčića, Mateljana i N. Murganić sa kolegama iz drugih dijelova Hrvatske zaključujemo da su ovdašnji bili skromni. Najrastrošnija Ingrid Antičević Marinović tijekom 2014. potrošila je čak 232.344 kune.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije