Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Petrinja u iščekivanju

Kupa i Petrinjčica u stalnom porastu

poplava Petrinja
Foto: Antun Petračić
1/5
14.09.2014.
u 14:06

– Upozorili smo seoska domaćinstva najbližih poplavi na evakuaciju stoke i mehanizacije - izvješće je gradonačelnika Petrinje Darinka Dumbovića.

Prigradska sela Mala Gorica, Brest  i Drenčina, naselje Mošćenica i dijelovi Petrinje uz obalu Kupe i njenu pritoku Petrinjčicu opet su ugrožena od nove poplave.

Na iskustvima od elementarne nepogode u veljači sada su poduzete ranije pripreme za efikasniju obranu od vodnog vala, čiji se dolazak očekuje tijekom poslijepodneva i na večer. Stožer za obranu Grada Petrinje održao je nekoliko sastanaka, zadnji danas su 11 sati i koordinira zaštitu najugroženijih mjesta. – Upozorili smo seoska domaćinstva najbližih poplavi  na evakuaciju stoke i mehanizacije, u Malu Goricu dostavljamo pitku vodu opkoljenim kućama, na ojačavanju kanala uz Kupu u Drenčini  od ponoći pomaže 50 pripadnika Hrvatske vojske, stalna su dežurstva radnika naših gradskih komunalnih poduzeća, Kupa raste pet centimetara na sat - najnovije je izvješće gradonačelnika Petrinje Darinka Dumbovića.

U odvojku ulice Mile Wood obitelji Pejić, Marić i Vrbanac s prijateljima sami složno pune vreće pijeska i brane svoja dvorišta, uz nasip Petrinjčice po Šetalištu Kajetana Knežića postavljen je zečji nasip, a uz njega Predrag Kodrić stalno provjera visinu vodostaja na metru kojeg je postavio ispred svoje kuće. Podzemne i zaobalne vode polagano prodiru u podrume i prizemlja okolnih kuća, a nasip Petrinjčice, ako ustreba,  branit će  pet pumpi i šest vatrogasaca,  sinoć došlih iz JVP i DVD Krka, koji su jutros  obišli eventualno mjesto intervencije.

>>'Ovakve vode ne pamtimo 50 godina!; Ostojić: Karlovac je obranjen

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije