Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SEOSKE IGRE

Koturali balu od 300 kg, žene vozili u tačkama i potezali uže

Seoske igre u Kapeli
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
1/10
21.07.2014.
u 11:59

Ovom spektakularnom događaju nazočilo je 600-ak posjetitelja, a sam hvalevrijedni projekt može biti uzor svima, ne samo općinama već i gradovima, kako se uz relativno skroman proračun može napraviti iznimno zanimljiv i pamtljiv događaj

Seoske igre u Kapeli u organizaciji Udruge Bilogorska sela povodom obilježavanja Dana općine, doista su bile događaj za pamćenje, a koji je u neuobičejenim igrama (koturanja bale slame, guranja "tački" i potezanje užeta), kakve su iščeznule te se više gotovo i ne mogu nigdje vidjeti, okupile čak 14 ekipa domeće i okolnih Općina.

Ovom spektakularnom događaju nazočilo je 600-ak posjetitelja, a sam hvalevrijedni projekt može biti uzor svima, ne samo općinama već i gradovima, kako se uz relativno skroman proračun može napraviti iznimno zanimljiv i pamtljiv događaj, koji je uzavrelim navijačkim ozračjem i srčanom borbenošću natjecatelja podsjećao na nekad izuzetno popularne Jadranske susrete.

Foto: Damir Špehar/PIXSELL

Foto: Damir Špehar/Pixsell

Koturali balu od 300 kg

Već prva igra koturanja bale teške čak 300-ak kilograma dala je do znanja kako će se za vrijedan nagradni fond od 10.000 kuna svi sudionici nadmetati do iznemoglosti. Pravila su bila jednostavna, tročlane ekipe sačinjene od dvije muške i jedne ženske osobe u što kraćem su vremenu trebale dokoturati balu do cilja, pri čemu je na 50 metara svaka ekipa imala izmjenu. No da bi zadatak bio što izazovniji postavljena je stalom staza od bala sijena, a koju je, našalili su se domaćini postavio Ante Kostelić – Gips.

Nakon dugotrajnog natjecanja u velikom finalu pobjedničko vrijeme od 1,09 minute ostvarila je ekipa Botinca, pobjedivši suparnike iz Jabučete. Treće je mjesto pripalo ekipi Pavlin Kloštra.

Žene kipali iz tačaka

U drugoj disciplini brzinskog guranja tački, također su ekipe išle na "nož" do te mjere da su pojedini muški članovi ekipa, vozeći žene u tačkama, za vrijeme primopredaje na 50 metara bili naoko bezobzirni pa su djevojke katapultirali i po nekoliko metara, ne bi li što prije obavili primopredaju i sačuvali dragocjene desetinke. U velikom finalu pobijedili su Gornji Mosti sa vremenom od 30 sekundi, dok je najbrže vrijeme guranja žena u tačkama na 100 metara tijekom natjecanja bilo 27 sekundi. Drugo je mjesto pripalo Pavlin Kloštru, a treće Botincu. U posljednjoj disciplini potezanja užeta odmjeravala se sirova snaga, a šesteročlane ekipe iscrpljujuće su se borile za presudne bodove. U konačnici, najjačim potezačima su se pokazali članovi ekipe Babotoka, koji
su u velikom finalu prevukli ekipu Botinca, dok su u borbi za 3. mjesto Stari Skucani nadjačali domaću Kapelu.

Kada je sve završilo, slavlju su se mogli prepustiti sveukupni pobjednici iz Botinca, a kojima je pripala i prva nagrada od 5.000 kuna. Drugoplasirani Pavlin Kloštar osvojio je 3.000, dok su treću nagradu od 2.000 kuna "bratski" podijelili Babotok i Gornji
Mosti. A za sve pretrpljene napore uslijedila je okrijepa, jer domaćini su za sve sudionike, ali i posjetitelje priredili lovački paprikaš, dok su ih zvucima tambure zabavljala Štefanjska zvona.

>>Grad će 'okupirati' 750 sportaša, Hrvata iz svijeta

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije