Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
(NE)SPORAN IZBOR

Kao najbolje u masi kandidata izabrali dvoje s Bajsove liste

Damir Bajs
Damir Spehar/PIXSELL
09.01.2014.
u 10:17

Na natječaje za referanta za civilno društvo i višu suradnicu za umirovljenike stiglo više od 160 prijava, a izabrani S. Kos i S. Cindrić

Garnitura nova, ali praksa stara! To je komentar koji se ovih dana najčešće čuje nakon što je u bjelovarskoj županijskoj upravi okončan postupak za izbor novih djelatnika.

Naime, župan Damir Bajs, čini se, nastavlja s praksom koju je usavršio njegov prethodnik Miroslav Čačija provodeći natječaje za koje se unaprijed znalo tko će biti izabran.Upravo po tom principu, tvrdi se danas, u službu će narednih dana na neodređeno vrijeme biti primljeni referent za civilno društvo Stjepan Kos i viša suradnica za umirovljenike Sandra Cindrić.

Na natječaj za prvo radno mesto pristiglo je 89, a za drugo 74 prijave. Budući da niti jedno od tih radnih mjesta dosad nije postojalo, tvrdi se da je riječ o klasičnom i u BBŽ-u već puno puta viđenom uhljebljivanju. Kao ključni argument navodi se činjenica da su oboje bili na Bajsovoj listi na svibanjskim lokalnim izborima kao kandidati za Županijsku skupštinu. Cinično se komentira da je upravo
nezaposlenost bila jedna od tri ključne stvari koje je u kampanji obećao popraviti i sada otvarajući radna mjesta u županiji daje doprinos smanjenju nezaposlenosti i na taj način izvršava obećano.

Damir Bajs ovih dana koristi kratki godišnji odmor pa je izbor i popratne kuloarske priče komentirala njegova zamjenica Đurđica Ištef Benšić.

-Priča i komentara je bilo i bit će, no činjenica je da smo mi proveli natječaj i tu nema ništa sporno. Za ta mjesta prijavilo se više od 160 kandidata, a nakon obavljenog testiranja i intervjua izabrali smo najbolje. Oboje kandidata na testiranju su postigli najbolje rezultate-komentirala je Bajsova zamjenica odbacujući špekulacije o namještenom natječaju.

Nadalje je dodala da će ovih dana u službu u županiji osim njih dvoje biti primljeno još šestoro djelatnika od kojih nitko nije bio na Bajsovoj listi.

>> Božićni domjenak Bjelovarsko bilogorske županije

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije