Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 205
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova prilika antona Tadića

Kad nađem posao i stan, pobrinut ću se i za svoju sestru

dom
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
20.11.2014.
u 13:11

Projektom Zaklade Vaša pošta obuhvaćeno 300 djece, čije su police vrijedne 12,5 milijuna kuna, među njima je i bivši štićenik karlovačkog doma

Ne mogu opisati koliko mi ovo znači. Osam sam godina bio u Dječjem domu Vladimir Nazor. Sada imam novu priliku. Položit ću vozački ispit da bi se što prije zaposlio. Volio bih iz Vojnića doći u Karlovac, po mogućnosti u stambenu zajednicu.

Životno osiguranje

Da riješim posao i krov nad glavom, mogao bih brinuti i za sestru, koja je trenutačno u domu- priča 21-godišnji Anton Tadić, bivši štićenik. Novu životnu priliku ima zahvaljujući projektu životnog osiguranja djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi “Dobri ljudi- djeci Hrvatske” kojeg je u splitskom domu Maestral 2008. osmislila i pokrenula volonterka ustanove i zaposlenica Hrvatske pošte Senka Klarić, ujedno i upraviteljica Zaklade.

Partner je Croatia osiguranje i sponzoriraju svaku desetu policu. Cilj je olakšati im ulazak u samostalan život na način da se za svako dijete pronađe sponzor koji će na ime štićenika uplaćivati policu životnog osiguranja od 6.000 eura.

Prilikom napuštanja doma novac im se u rentama isplaćuje tijekom dvije godine. Zahvaljujući brojnim dobrim ljudima dosad je u Hrvatskoj osigurano 300 djece, čije su police vrijedne 12,5 milijuna kuna. U Karlovcu ih je dvadeset. Prvi od njih upravo je Anton, kojem je pomogao Alstom. Isplaćenih 1300 eura iskoristit će za polaganje vozačkog, odjeću i obuću.

Ostatak, po 198 eura isplaćivat će mu se svakog mjeseca na tekući račun sljedeće dvije godine.

– Antone, lijepo se pozabavi budučnošću. Sutra, kada budeš imao priliku, sigurno ćeš se sjetiti da i ti nekome pomogneš- poručio je predsjednik Uprave Damir Vranić, uz želje da pomognu i budu sponzori još kojem djetetu. Veliku ulogu u čitavoj priči ima i Željka Bukovac Erdeljac.

Najvrednije ulaganje

Ukazuje na brojne tvrtke u Karlovcu koje su se uključile u projekt. Svi zajedno pozivaju i druge. Anton i ostala djeca iz doma primjer su da je to najvrednije ulaganje.

- Nije poanta samo isplatiti policu, nego da to dijeten ispratimo do kraja- poručila je Klarić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije