Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gradski vijećnici izglasali promjene

“Izrada urbanističkog plana nema veze sa spalionicom”

Sisački vijećnici odlučivali o urbanističkom planu i rebalansu proračuna
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
01.09.2014.
u 12:21

Mandat je aktivirao Veljko Novak, nekadašnji predsjednik Gradskog vijeća iz redova HSP-a A. Starčević

Unatoč više nepomirljivih diskusija, kritika i zamjerki iz redova oporbe, članovi Gradskog vijeća jučer su većinom glasova, usvojili i dugoočekivani rebalans proračuna, koji je jednom propao, ali i odluku o izradi Urbanističkog plana uređenja Gospodarske zone Sisak - jug koja je pobudila strah od spalionice u Sisku.

Više vjerskim zajednicama

Na ovoj sjednici se u viječnićke klupe vratio Veljko Novak (HSP AS), koji je nakon zahtjeva Vlade Brodarca da svoj mandat stavi u mirovanje, aktivirao svoj mandat. Također je na prijedlog desetero vijećnika za drugog potpredsjednika Gradskog vijeća izabran Zdenko Koren (HSP). Isti oni koji su jučer glasali za njega, bili su glasali u studenom lani protiv njega i smijenili ga tada s pozicije čelnika Vijeća.Zbog manjka iz prošle godine, kako je obrazložio pročelnik za financije Vedran Brnić, bile su nužne korekcije u proračunu, koji je sada utvrđen na razini 195,57 milijuna kuna, što je 0,3 posto manje od izvornog plana.– Uz programe planiranih ušteda, ostvarit ćemo isti komunalni standard u našem gradu - rekao je Brnić.Rebalansom je u proračun ugrađen i amandman gradonačelnice Kristine Ikić Baniček da se za 500.000 kuna umanje planirana sredstva za održavanje cesta te da se u tom iznosu uveća kapitalna donacija vjerskim zajednicama. Ovaj put je HSP glasao za proračun, čime je gradonačelnica imala potrebnu većinu glasova.Imala je, ispostavit će se, i većinu za odluku o izradi Urbanističkog plana uređenja Gospodarske zone Sisak - jug, koja je podigla prašinu.

Novi plan, uvjet ulaganja

Darko Žak (HDZ) je zbog sumnji da se tim dokumentom omogućuje izgradnja spalionice CIOS-a u Sisku, tražio da se ta točka skine s dnevnog reda što nije prihvaćeno, a manevrom su vijećnici HSP AS, uključujući i V. Novaka, izbjegli raspravu i glasanje o toj temi.Miljenko Žamarija (HSLS), Ivica Rendulić (HL) i Zdenko Koren (HSP) tražili su obrazloženje o predloženom dokumentu, upozorivši kako bi on mogao imati dalekosežne posljedice.

– Uređenje infrastrukture u Južnoj industrijskoj zoni preduvjet je novih ulaganja. To mora postati naša prednost za privlačenje investitora. Taj plan nema veze sa spalionicom. Jamčim da se u Sisku neće spaljivati tuđi komunalni otpad - rekla je Ikić Baniček.Unatoč obrazloženju, odluka je usvojena bez glasova preostalih oporbenih vijećnika.

Komentara 2

BA
baniček
15:52 01.09.2014.

kad nam Novak "ide pomoći da idemo u bolju budućnost", već znam kak će sve na kraju ispasti...ista stvar je i s Kristinom baniček, pintarićem prije ovih, Krapljanom i ostalim neradnicima i lenguzama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije