Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Teško do prava

Ivan Plavetić: Još čekam isplatu za zemljišta u Grabriku

plavetic02
Foto: Dominik Grgurić/Pixsell
19.12.2014.
u 16:53

Kaže da je s gradonačlelnikom Damirom Jelićem dogovorio isplatu 900 kuna po kvadratu u Grabriku, ali da žele isplatiti 360 kn

– Pročelnik Davor Bartolac je bahat i s njim ću završiti na sudu. Ako ne možete to riješiti, prisiljen sam putem novinara i institucija potražiti svoja prava. Pitam se tko će snositi posljedice – stoji u e-mailu koji je još ljetos Ivan Plavetić, ugostitelj kojem pripada povrat zemljišta u Grabriku i na Luščiću, uputio gradonačelniku Damiru Jeliću.

Jelić: Neću se ljutiti

Do danas njegov problem nije riješen.

– Ako izgubite strpljenje, neću se ljutiti ako putem državnih institucija i medija odlučite braniti svoja prava. Kako god odlučite, stojim Vam na raspolaganju – odgovorio mu je sutradan gradonačelnik.

Podsjetimo da je Plavetić upozorio da je dio zemljišta prodanog Centar gradnji u povratu. Lani je dobio i sudski spor, a potom se dogovorio, objašnjava nam, s gradonačelnikom da se Grad upiše kao vlasnik dviju parcela u Grabriku uz odštetu od 900 kuna po četvornom metru, što je cijena po kojoj je Grad Centar gradnji prodao svoje čestice.

– Zaključak o predaji zemljišta sam potpisao 30. travnja. Već drugog svibnja Grad se uknjižio, a nisam isplaćen – kaže Plavetić.

Osim ove dvije parcele, i jedna u Luščiću, koja isto pripada Plavetiću, predmet je odnosa s Gradom koji je angažirao sudskog vještaka Zdravka Grossa da procijeni vrijednost zemljišta u Grabriku.

Utvrdio je cijenu od 101 euro po četvornom metru, manje no što je Plavetić očekivao, uzme li se u obzir dogovor s Jelićem. Niti ta procjena nije prihvaćena, nego je pročelnik Upravnog odjela za imovinsko-pravne poslove i upravljanje imovinom Bartolac zatražio od Grossa da procjenu napravi nakon prvog srpnja, po novim propisima, što je ovaj odbio.

Procjenitelj kaže u uvodu elaborata da mu Grad nameće svoj interes – što nižu vrijednost zemljišta.

– Bartolac je poslao tri procjene zemljišta na Švarči i Luščiću, koje nemaju veze s Grabrikom. Procjene se kreću od 180 do 360 kuna – ističe Jeliću Plavetić.

Grad je novu procjenu povjerio Petračić-projektu.

– Postupak predaje zemljišta će se morati prekinuti, a ja ću tužiti – kaže Plavetić.

Građevinsko ili ne?

Za zemljišta u Grabriku i na Luščiću prije godinu dana Grad navodi da se nalaze u građevinskom području, a u svibnju uvidom u prostorni plan zaključuje da je parcela u Luščiću većim dijelom u zoni koja se odnosi na javne perivoje i šetnice.

Grad ne vidi nelogičnost, a glasnogovornica Katarina Matasić dodaje da se s Plavetićem u nekoliko navrata razgovaralo.

– Ako se utvrdi da je procjena Petračić-projekta sastavljena sukladno propisima, kontaktirat ćemo gospodina Plavetića i ponuditi mu sklapanje sporazuma o isplati naknade za nekretnine. Ponuđena naknada bit će prema procjeni vještaka – kaže K. Matasić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije