Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Onečišćenje na Kupi

Inspekcija otkrila curenje nafte iz obližnje vojarne kod Karlovca

policija
Foto: ilustracija
21.10.2014.
u 11:15

Mještani Borlina, koji žive pored vojarne, jučer su osjetili neugodan miris koji ih je podsjećao na kemikalije

Zahvaljujući vodopravnom inspektoru koji je s djelatnicima Hrvatskih voda jučer uzeo uzorke tla i vode s odvodnog kanala iz vojarne u karlovačkom naselju Borlin, utvrđeni su uzroci onečišćenja tla.

Naime, utvrdili su mjesto izlijevanja naftnih derivata u kanal koji kanalizira oborinske vode s Borlina u rijeku Kupu. - Djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Karlovac postavili su nepropusnu branu s apsorbentima i tijekom jučerašnjega su dana pokupili onečišćenje u dužini od 20 metara. Tijekom današnjeg dana pripadnici Hrvatske kopnene vojske će u krugu vojarne Kupa, od kuda vodi odvodni kanal do rijeke Kupe, očistit će separator kod spremnika za lož ulje i odvodni kanal - kazao je Martin Barić, pročelnik Centra za zaštitu i spašavanje. 

Mještani Borlina, koji žive pored vojarne, jučer su osjetili neugodan miris koji ih je podsjećao na kemikalije, i to mogućem su onečišćenju obavijestili centar 112 koji je pokrenuo nadležne službe kako bi se utvrdilo o kakvom je onečišćenju riječ.

>> Na Kupi u Sisku velika masna mrlja, istjecanje zaustavljeno

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije