Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Fikret Abdić

"Imam tu posla, samo u lancima mogu ići u zatvor otvorenog tipa"

'Karlovac - Na opcinskom sudu u Karlovcu odrzano sudenje Fikretu Abdicu. Abdic je dopeljan iz zatvora u Puli gdje izdrzava kaznu. Abdica su ispred karlovackog suda pozdravili Kladusani.210910 Photo: K
'Kristina Stedul Fabac/PIXSELL'
23.09.2010.
u 09:41

Kao direktor Agrokomerca Karlovac još nisam dobio plaću, ali nema veze, moram raditi za svoje ljude, kaže Abdić.

Mnogi su u Bosni tvrdili da je Agrokomerc kao jednu od najboljih tvrtki bivše države osobno stvorio Fikret Abdić Babo. Iako o tome neki dvoje, nesumnjivo je da ga u upravljanju poslovnim carstvom nisu spriječili ni ratovi ni države, pa čak ni 20-godišnja zatvorska kazna za ratni zločin. Potvrđeno je to i u novom sudskom postupku, koji je zbog lažnog predstavljanja počeo opet u Karlovcu. Abdić je i iz zatvora u Karlovcu ne samo vodio poslovanje, nego je i postavljao direktore.

‘Ured’ u zatvorskoj ćeliji

– Za jednog mog posjeta gospodinu Abdiću u zatvoru ponudio mi je mjesto izvršnog direktora Agrokomerca Karlovac. U tome nisam vidio ništa sporno, jer sam imao izvatke iz Trgovačkog suda, po kojima je upravo on direktor te tvrtke. Kako je bio u zatvoru nije mogao voditi svakodnevne organizacijske poslove, i bilo mi je normalno da postavi nekog na to radno mjesto. Zašto je postavio baš mene - ne znam, no mogao je imenovati i Zlatu Turkalj ili Senadu Murtić, koje su i danas zaposlene u tvrtki – rekao je u svom svjedočenju sutkinji Elmi Kaleb Mamić Sulejman Čufurović, kojeg je Abdić postavio za direktora karlovačkog dijela Agrokomerca.

Bez plaće radi, za svoje

S dvije zaposlenice ta tvrtka i dalje uredno posluje. U sudskom registru naveden je osnivač Agrokomerc Handelsges iz Austrije, čiji je vlasnik Fikret Abdić. Temeljni kapital karlovačkog Agrokomerca iznosi 17.900 kuna, registriran je za trgovinu i posredovanje u trgovini hranom i poljoprivrednim proizvodima, te nekretninama. Sjedište je u Radićevoj ulici 40, a zanimljivo je da je na mjestu direktora još upisan Fikret Abdić.

– Nisam od toga posla dobio ništa, za plaće mi duguju veliki iznos. No, nema veze, jer ja za svoje ljude moram raditi. U zatvoru sam 11 godina, sedam mjeseci i tri dana, i sad mi nude prelazak u zatvor otvorenog tipa, gdje bih nešto mogao raditi. Tamo me mogu odvesti samo u lancima. Imam puno posla i moram raditi za sve svoje ljude. Puno i pišem, već imam gotovo 20.000 stranica – ispričao je u svom osebujnom stilu Fikret Abdić u sudnici Općinskog suda u Karlovcu.

Komentara 1

CM
crna mamba
10:19 23.09.2010.

Ne bi on radio vidi ti to,da je surađivati sa slobodanom miloševićom i arkanom to bi mogao,ja bih njega u samicu do kraja živote...pas mu mater izdajničku!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije