Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zimska služba

I građani i vozači moraju odraditi posao čišćenja snijega

snijeg
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
23.11.2014.
u 12:03

Građane da su dužni čistiti snijeg, uklanjati sige ispred svojih kuća, u protivnom uslijedit će kazne koje iznose 200 kuna, odnosno 1000 kuna za pravne osobe

Što se nas tiče, snijeg može početi padati! Sve su službe spremne, a nadzor nad cestama imamo u digitalnom obliku. Dakle, svakog izvođača koji čisti određene dionice prometnica, putem GIS-a, ali i GPS uređaja u vozilima možemo provjeriti, odnosno nadzirati čiste li se prometnice ili ne - kazao je Miloš Đanković, stručni suradnik za promet u Gradu Karlovcu.

Čišćenje parkirališta

Za rad zimske službe Grad je do kraja godine osigurao 1,2 milijuna kuna, a za čitavu iduću godinu na raspolaganju ima 3,5 milijuna kuna. Osim preko 500 kilometara cesta koje održavaju, ove će godine Ceste Karlovac održavati i oko 150 kilometara lokalnih i cesta o kojima je nekada brinula Županijska uprava za ceste.

Tu je i i oko 92 kilometra nogostupa i biciklističkih staza koje će čistiti Zelenilo. Prometnice u gradskim četvrtima u središtu grada čistit će Čistoća Karlovac, a ostatak gradskog područja Mario Žeger.

Svi zaduženi za čišćenje snijega tvrde kako su spremni, imaju dovoljno soli, mehanizacija je spremna.Parkirališta, podsjeća Đanković, čistit će Čistoća onoga trena kada se stanari dogovore o uklanjanju automobila, a koncesionar one pod naplatom.

– Pozivam građane da uklone sve grane i raslinje kako bi kamioni mogli prolaziti cestama - dodao je Đanković. Irena Terzić, iz Komunalnog redarstva upozorila je građane da su dužni čistiti snijeg, uklanjati sige ispred svojih kuća.

U protivnom uslijedit će kazne koje iznose 200 kuna, odnosno 1000 kuna za pravne osobe.

Oprema za zimu

– Pojačat ćemo kontrole korištenja zimske opreme kod vozača. Opremu moraju imati od 15. studenog do 15. travnja, a kazna je, ukoliko je nema i ako nije očišćeno vjetrobransko staklo, 700 kuna, a za odgovornu osobu od pet do 15.000 kuna - kazao je Saša Lenard iz PU Karlovačke. Poručuje kako se vozači moraju prilagoditi uvjetima na cesti kako bi se izbjegle brojne prometne nesreće.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije