Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tematska izložba

Hrvoje Puškarić odabrao ulja na platnu s plesnim pokretima

knjiga
Foto: Antun Petračić
1/5
16.10.2014.
u 09:32

Prva izložba Hrvoja Puškarića u Petrinji potrajat će do 15. studenoga, a do tada u knjižnici će se održati desetak manifestacija

Gradska knjižnica i čitaonica Petrinje sinoć je otvorila Mjesec hrvatske knjige 2014. samostalnom izložbom zagrebačkog umjetnika Hrvoja Puškarića. Autor je odabrao najviše svojih ulja na platnu s detaljima, momentima, pokretima i prizorima plesnih parova u izvođenju španjolskih i kubanskih plesova, s kojima se oduševio za postdiplomskog studiranja u Sevilli i Havani. Na središnjem mjestu izložbenog prostora odjela za odrasle članove i naslovnici kataloga izložbe nalaze se Juraj Bjelac i Renata Faizerakhmanova, najtrofejniji par Plesnog kluba Petrinia. Oni su i zaplesali na otvorenju izložbe nazvane Ples, umjetnost, strast, na flauti je svirala srednjoškolka Karla Križanić, a o prijatelju iz škole primjenjene umjetnosti i kolegi s Akademije likovne umjetnosti u Zagrebu govorio petrinjski slikar Davor Žilić.

Prva izložba Hrvoja Puškarića u Petrinji potrajat će do 15. studenoga, a do tada u knjižnici će se održati desetak manifestacija. Već sutra u petak Petrinjka Ljiljana Jelaska promovirat će svoju knjigu za mlade Leti, leti, predstavit će se knjiga Iscjeljenje uz anđele, izvesti kazališna predstava za djecu, čitati ljubavne pjesme, održati radionica za djecu i predavanje o filateliji, gostovati alpinist i putopisac Stipe Božić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije