Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Općina Majur

HDZ, HNS i HSP ruše HSS-ovu načelnicu K. Karanović?

Načelnica Majura Klementina Karanović upozorila na namjeru vijećnika
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
10.12.2014.
u 10:14

Načelnica smatra da je namjera vijećnika neprihvaćanje proračuna za 2015. godinu, a time i izbori

Po prvi puta od postojanja Općine Majur, prošli tjedan nije se održala sjednica Općinskoga vijeća jer se vijećnici HDZ-a, HSP-a i HNS-a na njoj nisu pojavili.

Povisili si naknade

Načelnica Klementina Karanović vjeruje da je njihova namjera neprihvaćanje proračuna za 2015. godinu, a samim time i izvanredni izbori. Na prethodnoj sjednici nije bio prihvaćen ni rebalans proračuna za 2014.

– Vijećnicima HDZ-a smetale su isplate jubilarnih naknada, regresa i božićnice djelatnicima Općine i Narodne knjižnice, iako je to određeno pravilnikom kojega je prije četiri godine donijela tadašnja HDZ-ova načelnica Ana Šarić - objasnila je načelnica Klementina Karanović (HSS). Zanimljivo je da su si vijećnici mjesec prije za sto posto podigli naknade.

– Unatoč problemima s financijama, lanjski prihodi Općine najveći su od njenog postojanja. Osigurali smo projekte i sredstva kojima smo asfaltirali ceste, za poboljšanje energetske učinkovitosti obiteljskih kuća, a pred potpisivanjem smo i ugovora za projekt zapošljavanja žena. Sve će to doći u pitanje zbog nečijih osobnih interesa - poručila je Karanović.

Načelnici u inat

HDZ-ov Zdravko Bobetko poručio je kako na sjednicu četiri vijećnika ove stranke nisu došli jer suradnja s HSS-om nije na razini na kojoj bi trebala biti.

– Kada smo čuli da na sjednicu neće doći ni načelničini partneri, odlučili smo da ćemo i mi izostati – kazao je Bobetko. Dodaje kako bi bilo korektno da se u krizi naknade, regres i božićnice ne isplaćuju, bez obzira na pravilnik, a isplata nije ni predviđena kada se slagao proračun. Potvrdio je da su si vijećnici podigli naknadu sa 100 na 200 kuna, a s 500 na 1000 skočila je naknada predsjedniku Vijeća.

– Učinili smo to nakon što je načelnica odlučila dati naknadu svom zamjeniku, koji je trebao volontirati – kazao je Bobetko. Odluku hoće li podržati proračun za 2015. još nisu donijeli.

Komentara 1

IV
ivica.vranjic
11:12 10.12.2014.

Ajmo konacno svesti broj tih opcinica, gradica na neku realnu i razumnu brojku. I silne novce, vrijeme i administraciju usparati. U protivnom parodija ce prerast u tragediju i bankrot Hrvatske. I naravno, zupanije ukinuti jer previse kostaju, a nema svrhe za njihovo egzistiranje osim izvlacenja novca iz dzepova nas poreznih obveznika! Za Hrvatsku!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije