Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi skandal

Gradonačelnica Siska u pismu poplavljenima: Ovih 11 vijećnika uskratilo vam je odštetu!

Kristina Ikić Baniček (1)
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
25.07.2014.
u 17:11

Gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček optužuje oporbene vijećnike da su svojim odbijanjem glasovanja za predloženi rebalans proračuna, zbog čega nije bilo dovoljno glasova, spriječili i isplatu pola milijuna kuna pomoći onima koji su prijavili štete od ovogodišnjih poplava

"Unatoč prisutnim vijećnicima, a bilo ih je 23, jedanaestero je odlučilo uskratiti vam pomoć i ne podržati rebalans proračuna. Svoj glas za vašu odštetu nisu dali Zdenko Batinjan, Vlado Brodarac, Ivan Capan, Iva Devčić, Kristina Grubec, Milan Ivanković, Zdenko Koren, Anita Sinjeri Ibrišević, Ivica Valent, Darko Žak i Miljenko Žamarija", dio je pisma koje je 16. srpnja na adrese 133 poplavljene obitelji poslala gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček.

U pismu ona optužuje oporbene vijećnike da su svojim odbijanjem glasovanja za predloženi rebalans proračuna, zbog čega nije bilo dovoljno glasova, spriječili i isplatu pola milijuna kuna pomoći onima koji su prijavili štete od ovogodišnjih poplava. Visina odštete koju Grad namjerava isplatiti jest, ovisno o prijavljenoj šteti, od 200 do 20.000 kuna, no sada će isplata biti na jesen. Prozvani oporbeni vijećnici danas su to pismo ocijenili kao neargumentiranu optužbu kojom gradonačelnica želi prikriti svoju nesposobnost.

– Kristina Ikić Baniček je vlast, ona ima svoju većinu za koju se trebala potruditi da je osigura. Rebalans nije donesen zbog čelnika jedne stranke njene koalicije (HSU) koji se nije pojavio na sjednici pa vladajući nisu imali dovoljno glasova. Mi smo na početku mandata rekli da nećemo sudjelovati u izvršnoj vlasti, a nismo mogli prihvatiti predloženi rebalans koji je smanjivao komunalni standard, a povećavao iznose za plaće, rekao je čelnik HSLS-a Miljenko Žamarija.  Oporbenjaci su isticali kako su i za sam proračun govorili da je nerealan i da ih je tada gradonačelnica poslušala, rebalans sada ne bi bio potreban.

– Nismo glasovali protiv isplate, nego protiv predloženog rebalansa. Neizglasavanje je odgovornost većine koja nije postigla da se on prihvati – rekla je Anita Sinjeri Ibrišević (HSS).

– Povećanje mase plaća odnosi se na plaće zaposlenih u novom vrtiću na Zelenom brijegu, a neka oporbeni vijećnici nađu uvjerljivije isprike Siščanima zašto su glasovali protiv pomoći poplavljenima. Kada se netko ne ponaša ljudski za to nema isprike, komentar je gradonačelnice Ikić Baniček.

>>Projekti idu, gubitak smanjen, ali moglo je i bolje

>>Iz vijećničkih klupa do posla u ŠRC-u i Sisak projektima

Komentara 14

19
1995josip
17:45 25.07.2014.

A tko je kriv što ste izbacili Marinu iz SDP tek nakon 105 dana što je bila glavna tema vijesti svih tv postaja i novina lijepe Naše Hrvatske , a Sisak svaki dan spominjan zbog kriminala i afera istaknutih SDPtih SDP političara ? Pa nije Marina sama sve pojela i popila , jeli ste i pili svi vi iz SDP u Sisku ! Dolazili su na derneke i balove svi istaknuti SDP političari , ministri i obadva lijeva predsjednika , svi ste pratili Marinu po šumama i vikendicama oko Siska kada ste bahato prodavali imovinu građana Siska i SMŽ ! Svi ste vi isti kao i Marina .

ZV
zeljko.visnic
18:31 25.07.2014.

ovo je sramotno od gradonačelnice iz teksta je vidljivo da se glasovalo o rebalansu proračuna a ne o pomoći poplavljenima.

AN
ANM
18:59 25.07.2014.

A zašto rebalans??? Zato jer kmeri neznaju izračunati tri mjeseca unaprijed! A i cilj im je naštetiti ovoj državi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije